Yunanistan Dhkp-c Üyelerini Türkiye'ye İade Etmiyor

Yunanistan'da geçen yıl gözaltına alınan ancak daha sonra serbest bırakılan terör örgütü DHKP-C üyesi Kadir Kaya'nın Türkiye'ye iade edilmesine ilişkin talep Yunan mahkemesince reddedildi.

Alınan bilgiye göre, Selanik istinaf mahkemesi, Türkiye'de terör eylemlerine karışan ve hakkında kırmızı bültenle yakalanma kararı bulunan Kaya'nın Türkiye'ye iade edilmemesine karar verdi.
Uzun süredir Yunanistan'da yaşadığı belirtilen Kaya, Türkiye'de tutuklu bulunduğu cezaevinden 2000 yılında ölüm orucu eylemlerine katıldığı için yaşadığı sağlık sorunları dolayısıyla tahliye edilmişti.
- Hüseyin Fevzi Tekin'in duruşması ertelendi -
Öte yandan, dün ayni mahkemede yargılanması beklenen bir başka DHKP-C üyesi Hüseyin Fevzi Tekin'in duruşmasının ise çarşamba gününe ertelendiği öğrenildi.
Örgütün kilit isimlerinden biri olarak bilinen Tekin, şubat ayında Atina'da mühimmat da bulunan bir hücre evinde Özdemir Sabancı suikastı sanığı İsmail Akkol, Murat Korkut ve Bilgehan Karpat ile yakalanmıştı. Petrov Petar adına düzenlenmiş sahte Bulgar kimliğiyle yakalanan Tekin ve diğer üç terörist mahkeme kararıyla tutuklanmıştı.
Yunan mahkemeleri, daha önce de Sakız Adası açıklarında ele geçirilen silah yüklü botta yakalanan terör örgütü DHKP-C üyesi Hasan Biber ile Mehmet Yayla'nın da Türkiye'ye iade edilmemesi yönünde karar vermişti.
Mahkemeler, kırmızı bültenle aranırken Selanik'te yakalanan 42 yaşındaki bir kadın terörist ile Atina'da sahte Bulgaristan pasaportuyla yakalanan Ahmet Düzgün Yüksel'in ise Almanya'ya iade edilmesini kararlaştırdı.
Kaynak: AA