Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçiliği İnşaatına Yapılan Saldırı

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçiliği inşaatına yapılan saldırıyı şiddetle kınadı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Mogadişu Büyükelçiliği arsasında bulunan inşaat şantiyesine dün saat 01.30 civarında omuzdan atılan RPG ile saldırı düzenlendiği, saldırıda iki işçinin yaralanmasının büyük bir üzüntüyle öğrenildiği belirtildi.
Yaralılara ilk müdahalenin Mogadişu'da görevli Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı doktorları tarafından yapıldığı ve yaralı Türk vatandaşlarının, Sağlık Bakanlığı tarafından tahsis edilen ambulans uçakla gece saat 03.20'de Ankara'ya getirilerek tedavilerine başlandığı kaydedildi.
Saldırıda yaralanan Türk vatandaşlarına acil şifa dileğinin iletildiği açıklamada, "Türkiye, Mogadişu Büyükelçiliğimiz yerleşkesi inşaatında çalışan vatandaşlarımızı hedef alan bu alçakça saldırıyı şiddetle kınamaktadır. Bu hain saldırının faillerinin yakalanmasını ve adalet önüne çıkarılmasını beklemekteyiz" ifadeleri yer aldı.
Türkiye'nin, Somali'de barış ve refahın tesisine katkıda bulunabilmek amacıyla Somali halkının yanında yer almaya devam edeceği vurgulandı.
Kaynak: AA