Öğrenciler, Jandarma İle Fidan Diktiler

Sarıkaya ilçesinde, bir grup öğrenci topladıkları harçlıklarıyla satın aldıkları fidanları jandarma komutanlığının bahçesine diktiler.

İlçede başlatılan "Benim de bir fidanım olsun" kampanyası kapsamında Namık Kemal ilkokulu ve ortaokulu öğrencileri, kendi harçlıklarıyla satın aldıkları fidanları, İlçe Jandarma Komutanlığı bahçesine dikti.
Namık Kemal ilkokulu Müdürü Hayati Karaarslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu kampanyadaki esas amacın, çocukların çevreye olan duyarlılığı ve bilinçlerinin artması olduğunu belirtti.

Kampanyaya 2, 4 ve 6. sınıf öğrencilerinin katıldığını belirten Karaarslan, şunları kaydetti:
"Öğrencilerimiz harçlıklarını biriktirerek satın aldıkları 100 fidanı İlçe Jandarma Komutanlığı bahçesine diktiler. Bu sayede öğrencilerimize, ağaçların insan hayatına büyük katkı sağladığını öğretmiş olduk Öğrencilerimizin fidanların dikiminde de asker ağabeyleri ile birlikte kaynaştığını gördük. Bu da bizim için ayrı bir sevinçtir. Öğrencilerimizin yaşamış oldukları sevinçler de adeta gözlerinden okunuyordu. Ayrıca, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in, "Kıyametin kopacağını bilseniz, elinizdeki fidanı dikiniz" sözünden de ağaç dikmenin önemini anlamış oluyoruz.''
Karaaslan, kampanyalarına destek veren İlçe Jandarma Komutanı Adem Yeleğen'e, personellerine, öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA