Öğrenci Velileri Sınava Tabi Tutuldu

Simav Gülizar Eren İlkokulunda, ''Okuyorum Model Oluyorum" projesi kapsamında öğrenci velileri okudukları bir kitaptan sınav oldu.

''Çocuk Eğitiminde 33 Hata'' isimli kitaptan sınava giren 14 veliye, 25 soru soruldu.
Okul Müdürü Eray Adıgüzel, gazetecilere yaptığı açıklamada, anne ve babaların okuyarak çocuklarına model olmayı hedeflediklerini söyledi.

Çocukların eğitimi kadar anne ve babaları da bilinçlendirmekten bir o kadar sorumlu olduklarını belirten Adıgüzel, şöyle konuştu:
''Okuma alışkanlığının yeterli olmadığı günümüzde, okuyan, okuduğunu anlayan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine katkı sağlamayı, velilerimizin çocuklarına model olmalarını arzu etmekteyiz. Velilere okumaya, anlamaya, okurken çocuklarına model olacak kitap okuma yarışması projesi hazırladık. Geleneksel hale getirmeyi planladığımız ödüllü kitap okuma yarışmasının, ilkini eğitimci yazar Sait Çamlıca'nın 'Çocuk Eğitiminde 33 Hata' eseriyle başlatmayı uygun bulduk. Yarışmaya katılarak rol model olmanın önemini kavrayan tüm velilerimize teşekkür ediyorum.''
Sınava giren öğrenci velilerinden Metin Baykara da öğrencilerin başarılı olmasında ailenin büyük payı olduğunu ve yapılan sınavın çok faydalı gördüğünü dile getirdi.
Sınavda başarılı olan velilere çeşitli hediyeler verileceği de bildirildi.


Kaynak: AA