Kütahya'daki Kavga

Tavşanlı ilçesinde iki grup arasında çıkan kavgada, 6 kişiyi bıçakla yaraladığı iddia edilen 1 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, kamera görüntülerinin incelenmesinin ardından olaylarda 6 kişiyi yaraladığı öne sürülen M.Ö (26), polis tarafından gözaltına alındı.
İlçe Kaymakamı Numan Hatipoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, dün iki grup arasında çıkan kavganın "kız meselesi" nedeniyle çıktığını bildirdi.
Hatipoğlu, şunları kaydetti:
''Olaylara ailelerin karışmasıyla kavganın boyutu büyümüş. Polisin müdahalesinin ardından dağılmakta olan arkadaşlara, orada bulunan bir miktar da alkol almış olan bir kişi saldırıyor. Yaralamaları yapan tek bir şahıs. Şuan da emniyette gözetim altında tutuluyor. Adli mercilerce sevk edilmesi için gerekli işlemleri devam etmektedir. Bu olayı, farklı konulara farklı mercilere çekme çabaları söz konusu olabilir. Biz buna kesinlikle devlet olarak da ilçe kamuoyu olarak da müsaade etmeme tarafı içindeyiz. Devletin kuralları içinde tüm insanlarımız, tüm vatandaşlarımız, yasalar karşısında eşit adil bir şekilde davranış ile karşı karşıyadırlar. Bunun aksi söz konusu bile olamaz. Çünkü bunun teminatı bizleriz, devletimizdir. Dolayısıyla da farklı bazı söylentiler farklı mecralara çekilmek gibi unsurlar söz konusudur ki gerçeği yansıtmamaktadır. Biz özellikle Tavşanlı'da huzur noktasında asayişi en huzurlu olan ilçelerden birisiyiz. Bunun bozulmasına asla müsaade etmeyiz.''
Dün akşam saatlerinde, 50-60 kişilik iki grup arasında kavga çıkmış ve 6 kişi bıçakla yaralanmıştı.
Kaynak: AA