Kavak'ta Çiftçilere Zirai İlaç Uyarısı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Kavak İlçe Müdürlüğünce, çiftçilere zirai mücadelede ilaçların bilinçli kullanılması uyarısında bulunuldu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ergin Taş, zirai mücadelede ilaçların bilinçsiz kullanımının arı ölümleri başta olmak üzere büyükbaş, küçükbaş ve kümes hayvanlarında ani ve yavaş zehirlenmelere yol açabileceğine dikkatti çekti.
Gerek hububat ekili arazilerde, gerekse meyve bahçelerinde yabancı ot ve çeşitli hastalıklara karşı ilaçlı mücadele çalışmalarının gerçekleştirildiğini ifade eden Taş, "Zirai ilaç kullanımı öncesi ilaç üzerindeki etikette yazılı bilgiler okunmalı ve etikette belirtilen ölçülere göre ilaç kullanılmalıdır. İlacın doğru miktarda kullanılması hem insanlar hem diğer canlıların zarar görmemesi için önemlidir" dedi.

İlaçlama yapılan yerlerdeki arı ve hayvan yetiştiricilerinin de tedbirli olması gerektiğini belirten Taş, ilaç uygulayanların da mutlaka eldiven, maske, koruyucu gözlük, şapka, çizme, koruyucu elbise giymeleri konusunun önemli olduğunu dile getirdi.
Kaynak: AA