Gazze ve Batı Şeria'da Gösterilere Müdahale

İsrail askerlerinin, Gazze ve Batı Şeria'daki protesto gösterilerine göz yaşartıcı gaz ve plastik mermiyle müdahalesinde çok sayıda Filistinli yaralandı.

Gazze'deki Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cibaliya kasabası yakınlarında, İsrail'in, bölgenin kuzeyindeki tampon bölge uygulamasını protesto eden Filistinlilere askerlerin gözyaşartıcı gazla müdahale ettiğini belirtti.

Kudra, "İsrail askerlerinin, sınırın yakınında yaralılar için bekletilen ambulansı hedef alması sonucu 5'i sağlık görevlisi 11 kişi atılan gazdan etkilendi" dedi.

Gazze'nin kuzeyinde sınır şeridine 300 metre mesafedeki alanı "tampo bölge" olarak ilan eden İsrail, Filistinlilerin bu alanda tarım faaliyetleri yapmasını engelliyor.
- Yerleşim birimleri ve ayrım duvarı protestoları
Filistin Halk Direniş Komiteleri'nden yapılan yazılı açıklamaya göre de İsrail askerleri, Batı Şeria'da Ramallah'ın Nalin, Belin, Nebi Salih, Nablus'un Kefr Kadum, Karyut ve Beyt Lahim'in El-Musira kasabalarındaki gösterilere müdahale etti.
Askerler, Kefr Kadum'da 13 yıldır kapalı tutulan ana caddenin açılması için düzenlenen yürüyüşe gaz bombası ve plastik mermiyle müdahale etti. Çok sayıda Filistinlinin yaralandığı yürüyüşte 2 kişi gözaltına alındı.
Nablus'un güneyindeki Karyut köy sakinlerinin Şilo yerleşim birimine karşı başlattığı yürüyüşü dağıtmak için de gaz bombası ve plastik mermi kullanıldı. Çok sayıda gösterici, atılan gaz bombalarından etkilendi.
Ramallah'ın batısındaki Nebi Salih, Nalin, Belin kasabalarında ise tazyikli su ve gaz bombasından etkilenen göstericilere olay yerinde tıbbi müdahalede bulunuldu.
Kaynak: AA