Diyarbakır'da Örgüt Mensupları İçin Kurulan Taziye Çadırı

Diyarbakır 3. Sulh Ceza Mahkemesi, Bingöl'de çeşitli tarihlerde güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmalarda öldürülen ve bir süre önce kimlikleri tespit edilen 79 örgüt mensubu için kurulan taziye çadırında asılı bulunan pankart ve fotoğraflar için toplatma kararı verdi.

Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nce alınan kararın yer aldığı tebligat, Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi ekiplerince, BDP İl Başkanlığı ve Mezopotamya Yakınlarını Kaybedenlerle Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği (MEYA-DER) yöneticilerine bildirildi.

Tebligatta, Diyarbakır 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nin Koşuyolu Parkı'ndaki taziye çadırlarında asılı bulunan örgüt mensuplarına ait fotoğraflar ve İmralı Cezaevi'nde ömür boyu hapse mahkum edilen Abdullah Öcalan'ın posterlerinin suç teşkil ettiği gerekçesiyle toplatılması ve el konulması yönünde karar aldığı belirtildi.
BDP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, AA muhabirine, söz konusu mahkeme kararının bulunduğu tebligatın polisler tarafından kendilerine gösterildiğini belirterek, "Gönderilen tebligatı kabul etmedik. Bunu gelen polislere söyledik" dedi.



Kaynak: AA