Yıldırım Belediye Başkanı Edebali Açıklaması

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Tarihi geleneğimiz, Osmanlı, Selçuklu çizgilerini yansıtan mimari çizgilerimizle insanı merkezde tutan modern şehircilik anlayışını bir arada buluşturacağız" dedi.

Anadolu Ajansı (AA) Bursa Bölge Müdürü Kamuran Akkuş, belediye başkanlığı görevine bu hafta başlayan Edebali'yi makamında ziyaret ederek, "hayırlı olsun" dileklerini iletti. Akkuş, Edebali'ye AA'nın çalışmaları hakkında bilgi vererek, "AA 2013 Yıllığı"nı takdim etti.
Yıldırım'da her iki vatandaştan birinin, kendilerini tercih ettiğini belirten Edebali ise vatandaşların güvenine layık olmaya çalışacaklarını söyledi.

Seçim sonuçlarının, ortaya koydukları projelere bir anlamda vize verdiğini dile getiren Edebali, "Şimdi o projelerin hayata geçirilmesi gerekiyor. Biz de inşallah bu sistemli, verimli çalışmayı, vatandaşla bire bir ilişkiyi sağlayacak, vatandaşların hizmetlere en kısa sürede oluşabileceği bir hizmet anlayışını planlayacağız ve herkes sisteme tabi olacak" ifadesini kullandı.
Edebali, kent dokusunun Yıldırım ilçesinden itibaren bozulmaya başladığını ve kentin inşasının başlangıcının da Yıldırım olması gerektiğini vurguladı.
Kente ilk göç noktasının Yıldırım olduğuna değinen Edebali, şunları kaydetti:
"Şehirlerimizi yeniden inşa edeceksek planlayacaksak aslında Bursa için de bu başlangıcın Yıldırım olması lazım. Her zaman söylüyoruz; Yıldırım'ın bu potansiyeli var. Yıldırım'ın insan kaynağı, tarihi, doğal güzellikleri, üretim gücü, nüfusu bu potansiyeli var. Yeter ki toplumun dinamiklerini harekete geçirecek bir anlayışınız olsun. Tarihi geleneğimiz, Osmanlı, Selçuklu çizgilerini yansıtan mimari çizgilerimizle insanı merkezde tutan modern şehircilik anlayışını bir arada buluşturacağız."
Kaynak: AA