Simav'da En Fazla Kitap Okuyan 4 Kişi Ödüllendirildi

Simav Kaymakamı İbrahim Süha Karaboran, "Türk milleti için sözlü kültürü zengin, okuma kültürü ise zayıf olduğu söylenir. Görülüyor ki Simavlı amcalarımız, bunu tersine çevirmiş" dedi.

Karaboran, İlçe Halk Kütüphanesi'nde en fazla kitap okuyan kişiler için düzenlenen ödül töreninde, bilginin, geleceği şekillendireceğini söyledi.

Kütüphaneleri, "bilgi bankası" olarak nitelendiren Karaboran, şöyle konuştu:
"Türk milleti için sözlü kültürü zengin, okuma kültürü ise zayıf olduğu söylenir. Görülüyor ki Simavlı amcalarımız, bunu tersine çevirmiş. İnternet, bilgisayar teknolojisi ister istemez kitap, gazete okuma alışkanlığından bizleri uzaklaştırdı. İçinde bulunduğumuz ileri teknolojinin getirdiği bir dezavantaj durum var. Teknoloji, okumaktan bizleri uzaklaştırıyor. Amcalarımız belki neredeyse dedelerimiz yaşında, Allah uzun ömürler versin. Teknoloji, bilgisayar çağı bizlere kitap, gazete, mecmua okumamaya zorluyor ama görülüyor ki amcalarımız direniyor."
Konuşmanın ardından en çok kitap okuyan Baki Sarı (87), Rafet Ölmez (73), Mehmet Oruk (82) ve Mehmet Yavuz'a (63) çeşitli hediyeler verildi.

Etkinliğe, Simav Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Mustafa Akyer, Belediye Başkanı Süleyman Özkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi de katıldı.

Kaynak: AA