Seydişehir'de Makine Nakış Kursu

Seydişehir Halk Eğitim Merkezi'nce Kesecik Mahallesi'nde açılan makine nakış kursunda, genç kızlar çeyizlerini hazırlarken ev hanımları da hem evlerinin eksikliklerini gideriyor, hem de güzel vakit geçiriyor.

Kesecik İlkokulu'nda 14 kursiyerin katılımıyla 23 Ekim 2013'te açılan kurs, 15 Mayıs'ta sona erecek.
Kurs hocası Müşerref Uslular, yaptığı açıklamada, kursiyerlerle mutlu şekilde çalışmalara devam ettiklerini ifade etti.

Makine nakış işlerinin yanı sıra kurdele nakışı, kırk yama, çivili kasnak işleri yaptıklarını söyleyen Uslular, "Kursiyerlerimiz el ve makineyle nakış öğreniyorlar. Aile bütçelerine katkı sağlama imkanı bulacaklardır. Ayrıca bu kursla mahalleli kadınlarımızın daha iyi kaynaşmaları sağlanıyor. 912 saatlik kurs sonunda kursiyerler tarafından el emeği göz nuru eserler, düzenlenecek sergiyle sergilenecek" diye konuştu.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Yıldız ise kadınların eğitimine önem verdiklerini belirterek, "Halk eğitimi kursları emeğin alın terine, alın terinin ise ürüne dönüştüğü faaliyetlerdir. Mahallelerimizde kadınlara yönelik olarak düzenlenen makine nakışları kursunun amacı; mesleki bilgi, beceri ve yeterlilik kazandırmanın yanı sıra hanımları sosyal, kültürel ve mesleki açıdan desteklemektir" dedi.

Kaynak: AA