Seydişehir'de Güneş Enerjisinden Elektrik Üretilecek

Seydişehir'de güneş enerjisinden elektrik üretecek şirketin yetkilileri, görüş alışverişinde bulunmak üzere Kaymakamlığa geldi.

Kaymakam Tuncay Sonel, yapılacak olan yatırımlardan mutlu olduğunu söyleyerek"İlçemize ekonomik ve istihdam yönünden büyük katkılar sağlayacak termal tesis yatırımının hukuki prosedürü devam ederken ayrıca, Nihavent Yatırım AŞ'nin ilçemize enerji sektöründe 80 kişiye istihdam sağlayacak 34 milyon avro yatırım yapma kararı alması bizlerin mutluluğunu ikiye katlamıştır. Hayırlı olsun" dedi.

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal ise "Belediye olarak şehrimize yapılacak yatırımlarda ilçemizin gelişmesine, refah düzeyinin yükselmesine katkı sağlayacak bu yatırımlarda Organize sanayi bölgesinde her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.

Kaymakamlık makam odasında gerçekleşen görüşmeye, Kaymakam Tuncay Sonel, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Kemalettin Atalay, Ziraat Bankası Müdürü Mustafa Alparslan, Belediye İmar Müdürü Mevlüt Yaman, Yatırımcı Osman Nuri Bakırcı ve enerji sektöründe yatırım kararı alan Nihavent Yatırım Danışmanlık AŞ. yetkilileri katıldı.

Kaynak: AA