Hüyük’ün Kadın Muhtarı Mazbatasını Alarak Göreve Başladı

Konya’nın Hüyük ilçesinde, mahalle muhtarlığını kazanan ilçenin tek kadın mahalle muhtarı mazbatasını alarak mesaisine başladı.

Hüyük’ün Kadın Muhtarı Mazbatasını Alarak Göreve Başladı

Hüyük ilçesine bağlı İmrenler Mahallesi’nde, geride kalan yerel seçimlerde mahalle muhtarlığına aday olan 41 yaşındaki Fadime Açıkbaş, 7 erkek adayla muhtarlık mücadelesi verdi. Seçimin tamamlanmasının ardından oy tasnif işlemlerinin tamamlanması sonrasında Açıkbaş’a 4 sandıktan toplam 374 oy çıktı. En yakın rakibi olan Yusuf Aldeniz ise 178 oy aldı. Seçimi en yakın rakibine 196 oy fark atarak kazanan Açıkbaş, Beyşehir İlçe Seçim Müdürlüğü’ne gelerek mazbatasını aldı ve muhtarlık görevine başladı.

Hüyük ilçesinin tek kadın mahalle muhtarı olduğunu belirten Açıkbaş, halka hizmet etmeyi sevdiği için aday olduğunu söyledi.

Mahalle sakinlerinin teşvik etmesi ve destek vermesinin de aday olmasında etkili olduğunu dile getiren Açıkbaş, listesinde kadın azaların da olduğunu belirterek, “Seçim öncesinde sloganım; ‘Hizmet benim işim, beş dakika iyi düşün, beş yıl pişman olma’ idi. Bu sloganla seçimi kazandıktan sonra halkımızın bize çok yoğun bir ilgisi oldu. Kendilerine layık olmaya çalışacağım. Muhtarlıktaki ilk hedefim; altyapı hizmetlerini tamamlamak. Ardından mahallemin ihtiyacı olan en az 500 kişi kapasiteli bir parkı bölgemize kazandırmak” dedi.

Kaynak: İHA