Havza Belediye Başkanı İkiz'den Yerel Yönetim Dersi

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, dördüncü sınıf öğrencilerine yerel yönetim dersi verdi.

İkiz, Havza 25 Mayıs Ortaokulu 4-A sınıfı öğrencileri ile belediye meclis salonunda bir araya geldi.
Öğrencilerin çiçek takdim ettiği İkiz, öğrencilere yerel yönetimler konusunda bilgi verdi, merak ettiği soruları yanıtladı.
Öğrenciler İkiz'e, "Kaç yaşında belediye başkanı oldunuz, belediye başkanı olmak nasıl bir duygu, belediye ne iş yapar, Havza'da yapılacak her şeye siz mi karar veriyorsunuz, okulların çevresinde ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz, hizmet yaparken, parasal kaynağı nereden buluyorsunuz, hangi okullarda okudunuz?" gibi soruları yöneltti.
İkiz, "Ben ilkokulu Arslançayır köyünde, orta ve lise eğitimimi Havza'da tamamladım. Sonra da hukuk fakültes'nde okudum. 15 yıl kadar öğretmenlik yaptıktan sonra Havza Belediye Başkanı olarak seçildim ve halen bu görevi sürdürüyorum. Sizlere tavsiyen çok okumanız ilçemizin, ilimiz ve ülkemizin geleceği sizlersiniz. Gün gelecek belki içinizden biri Havza Belediye Başkanı olacak. O yüzden çok okuyup vatanımıza ve milletimize faydalı bir insan olarak yetişmeniz çok önemli. Buradan sizlere şunu söylemek istiyorum, anne ve babalarınız sizleri okutabilmek için dişinden tırnağından keserek sizlere harcamaktadır. Her ne yaparsanız yapın, ne için yaptığınızın bilinci ile yapın. Hakkın rızasını gözeterek yaptığınız her işte başarılı olursunuz" diye konuştu.

Kaynak: AA