Gümüşhane’de Türk Polis Teşkilatı'nın 169'uncu Kuruluş Yıldönümü Kutlamaları

Türk Polis Teşkilatı'nın 169'uncu kuruluş yıldönümü nedeniyle Gümüşhane'de Atatürk Anıtına çelenk sunuldu ve kokteyl düzenlendi.

Gümüşhane’de Türk Polis Teşkilatı'nın 169'uncu Kuruluş Yıldönümü Kutlamaları

Hükümet Konağı önündeki törende İl Emniyet Müdürü Ahmet Can Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını yapan İl Emniyet Müdürü Can, polis teşkilatının başarısının aydınlattığı olayların yanı sıra halktan alınan desteğe bağlı olduğunu söyledi.

Emniyet ve asayiş hizmetlerinin verilmesinde halkın katılımının en üst düzeyde gerçekleştirilmesi ve alınan önlemlerin kamu vicdanında kabul görmesinin kendileri için büyük önem taşıdığını belirten Can, “Türk polis teşkilatı, bir buçuk asrı aşan engin deneyimi, yetişmiş insan gücü, modern donanımı ile halkına hizmet vermeye gayret gösteren güçlü ve etkin bir kurum olarak, bundan sonra da şerefli mazisinden ve milletinden aldığı güçle kendisine verilen görev ve sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getirme azminde ve kararlılığındadır. Emniyet ve asayiş hizmetlerinin verilmesinde halkın katılımının en üst düzeyde gerçekleştirilmesi ve alınan önlemlerin kamu vicdanında kabul görmesi bizim için büyük önem taşımaktadır. Suçu önleme ve suçluların yakalanmasında, başarının en önemli unsurlarından biri de vatandaşın desteği ve medyanın rolüdür. Teşkilatımızın başarısı, aydınlattığı olayların yanı sıra vatandaşlarımızla gerçekleştirilen ilişkilerin ölçüsüne ve halktan alınan desteğe bağlıdır.” dedi.

Buradaki törenin ardından Polisevi Misafirhanesi’nde kokteyl düzenlendi.

Kokteyle Vali Dr. Yusuf Mayda, Garnizon Komutanı Albay Serhat Önder, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Karademir, Vali Yardımcısı Cahit Karatepe, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İhsan Günaydın, Emniyet Müdürü Ahmet Can, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve emniyet mensupları katıldı.

Hafta nedeniyle düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren eserlerin sergilendiği törende Vali Mayda, öğrencilerle konuşarak eserlerinde neler anlattıklarını birde öğrencilerden dinledi.
Kaynak: İHA