Dörtyol’da Polis Haftası Etkinliği

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde polis teşkilatının kuruluşunun 169. yıldönümü, düzenlenen törenle kutlandı.

Dörtyol’da Polis Haftası Etkinliği

Kutlama Atatürk anıtına ilçe emniyet müdürlüğü çelenginin sunulması saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Etkinlikte konuşan Komiser Halil Güldalı, polis teşkilatının 10 Nisan 1845 yılında “Polis” adı ile kurulduğunu kanunların uygulanması, ülke içinde huzurun temini, vatandaşların ırz, can ve mal güvenliğinin sağlanması, suç işlenmesine engel olunması, suçluların yakalanarak adalete teslim edilmesi, ilgili kanunların ve diğer mevzuatların kendisine verdiği hizmetlerin yerine getirilmesi polisin en temel görevleri arasında bulunduğunu belirtti.

Kolluk güçlerinin gündelik yaşamda devletin değil, hukukun zorlayıcı gücünü temsil ettiğini vurgulayan Güldalı, “Türk polisi, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, insan haklarına saygılı demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin önemli bır kurumu olmanın gururu ve bilinci içerisinde görevini en iyi şekilde yerine getirmeye devam edecektir” dedi.

Anaokulu öğrencilerinin fahri çocuk polisi gösterileri ve şiirlerin okunduğu kutlama Emniyet Müdürü Zekayi Altuntaşoğlu'nun tebrikleri kabulü ile sona erdi.

Anıt önünde yapılan etkinliğe Erzin Kaymakamı İskender Yönden, Dörtyol Garnizon Komutanı Jandarma Yarbay Bilal Güvenir, Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Bilgin de katıldı.

Kaynak: İHA