Çevre Derneği 18'nci Ormanını Muttalip'te Oluşturuyor

Eskişehir Çevre Derneği, Muttalip mevkiine 18’inci çam ormanını oluşturma çalışmalarını sürdürüyor.

Çevre Derneği 18'nci Ormanını Muttalip'te Oluşturuyor

Konuyla ilgili açıklama yapan Derne Başkanı Doç. Dr. Güner Sümer, bugüne kadar 34 bin fidan diktiklerini ve 240 cevre konferansı verdiklerini belirtti.

Sümer, “18’inci çam ormanımızı Muttalip mevkiine oluşturacağız. Bunun için 13 Nisan Pazar günü Vişnelik mahallesi Şehitlik önünden saat 12.00’de öğrencilerle birlikte otobüslere binerek bölgeye gideceğiz. Fidan dikimi saat 13.00’e kadar devam edecek ve katılanlara ikramız olacaktır. Fidan dikiminden sonra Kent Parkı’na gidilerek saat 16.00’a kadar orada kalınacaktır” dedi.


Derneğin Kızılinler mevkiinde bir badem ormanı bulunduğunu vurgulayan Sümer, 13 Nisan sabahında buraya tabela dikeceklerini de belirterek “Daha önce diktiğimiz 17 çam ormanlarımızın dağılımı; 3 Kanlı Pınar Şehitliği’nde, 2 Kalabakdere mevkiinde, 2 Mollaoğlu Köyü’nde, 2 Doğançay mevkiinde, 2 Muttalip Köyü’nde, 2 Kızılinler mevkiinde, 2 Sultandere mevkiinde, 1 Ömür mevkiinde ve 1 tane de İnönü mevkiinde bulunmaktadır” şeklinde konuştu.

1994 senesinde Eskişehir’de kişi başına 1 metrekare yeşil alan düştüğünü anımsatan Doç. Dr. Güner Sümer şunları söyledi:
“Bu rakam 2004 senesinde 3 metrekare oldu ve şunda 5 metrekaredir. Ayrıca Eskişehir’in Köprübaşı mevkii yeşil olabilir. Ancak dışarıya doğru Bozdağ’a, Seyitgazi’ye, Ankara’ya, Konya istikametine gidildiğinde sahalarda ağaç bulunmamakta ve tepeler çıplak vaziyette durmaktadır. Avrupa’da bugün kişi başına 9 metrekare yeşil alan düşmektedir.”
Kaynak: İHA