Çat’a Yeni Müftü Atandı

Van’ın Çatak İlçe Müftüsü olarak görev yapmakta iken Erzurum Çat İlçe Müftülüğü’ne atanan Muhammed Sadık Kılıç, görevine başladı.

Çat’a Yeni Müftü Atandı

Çat İlçesinde görev yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Müftü Kılıç, din hizmetlerinin halka geniş bir yelpazede arz edilmesi noktasında çalışmalar yapılacağını, Kur’an kursu hizmetleri, sosyal-kültürel etkinlik ve faaliyetler ile din eğitiminin halkın her kesimine ulaştırılmasında gayret ve özveri göstereceklerini belirtti.

Toplumu din konusunda aydınlatmakla görevli olan din görevlilerinin bilgi donanımı hususunda kendilerini sürekli yenilemeleri gerektiğini kaydeden İlçe Müftüsü Kılıç, personele yönelik olarak hizmet içi eğitim kursları ve periyodik eğitim faaliyetlerine ağırlık vereceklerini kaydetti.

Hizmet politikalarının, toplumun her kesimiyle iletişim halinde olmak ve din hizmetlerinde toplumda bir farkındalık oluşturmak olduğunu vurgulayan Kılıç, “İlim ve irfan merkezi Erzurum ilimizin bu güzel ilçesinde görev yapmaktan ve böylesi ulvî bir hizmette mihmandarlık rolünde olmaktan dolayı gurur duymaktayım. Devlet büyüklerimiz, halkımız ve din gönüllüsü arkadaşlarımızın katkılarıyla inşallah çok güzel hizmetler gerçekleştireceğiz. Yeni görev yerimizin hem bizlere hem de Çat halkına hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA