Büyükelçi Köy Ziyaret Etti, Karadeniz Yemekleri Yedi

Türkmenistan’ın Ankara Büyükelçisi Ata Serdarov ve beraberindeki heyet Samsun'un tarihi yerlerini gezerek çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Büyükelçi Köy Ziyaret Etti, Karadeniz Yemekleri Yedi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) tarafından düzenlenen “Türkmenistan Tanıtım ve Mahtımkulu’yu Anma Günü” programına katılmak için Samsun'a gelen Büyükelçi Ata Serdarov ve beraberindeki heyet Samsun'dan ayrılmadan önce Büyükşehir Belediyesi Kent Müzesi, Bandırma Vapuru, Kurtuluş Yolu-Tütün İskelesi ve Canik ilçesine bağlı Başkonak köyünü ziyaret etti.

Büyükelçi Ata Serdarov, Konsolos Myratgeldi Akmamedov, Ankara Üniversitesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Derdi Sarıyev, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Rektör Danışmanı ve Türkçe Öğretim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bekir Şişman il olarak Büyükşehir Belediyesi Kent Müzesi'ni ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Büyükelçi daha sonra Bandırma Vapuru ve Kurtuluş Yolu-Tütün İskelesi'ni ziyaret ettikten sonra Canik ilçesine bağlı merkeze 23 kilometre uzaklıktaki Başkonak köyünü ziyaret etti

Köyde ilk olarak Başkonak İlkokulu'nu ziyaret eden konuk Büyükelçi, öğrencilerle sohbet ederek günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi. Büyükelçi Serdarov daha sonra köy muhtarı Davut Şişman'ın evine misafir olarak köyün anı defterini imzaladı, Karadeniz yemekleri yedi.

Büyükelçi Serdarov, "Samsun'a olmaktan çok mutlu oldum. Bana misafirperverliğini gösteren tüm yetkililere çok teşekkür ediyorum" dedi.

Büyükelçi Ata Serdarov, ziyaretlerin ardından karayoluyla Ankara'ya gitti

Kaynak: İHA