Nuri Elibol: CHP itiraz ederse Melih Gökçek’in oyu artar

İhlas Medya Ankara Medya Grup Başkanı Nuri Elibol Ankara’da herhangi bir itiraz durumu olduğu halde Melih Gökçek’in oyunun artacağını söyledi.

Nuri Elibol: CHP itiraz ederse Melih Gökçek’in oyu artar
Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Ferda Yıldırım'ın sunuculuğunu yaptığı'Basın Kulisi' isimli tartışma programına İhlas Medya Ankara Medya Grup Başkanı Nuri Elibol konuk oldu.

Yerel seçimler ile ilgili değerlendirme yapan Nuri Elibol Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı sonucuyla ilgili CHP'nin yapacağı itirazı da değerlendirdi.

CHP'nin itiraz etmeyeceğini düşündüğünü belirten Nuri Elibol, “Eğer CHP itiraz ederse Melih Bey'in oyu artar” dedi.

İşte Nuri Elibol'un açıklamaları:

İtiraz edilen sandık sayısı 60 bu 18 bin oy eder. Diyelim ki 18 bin oyun tamamı CHP'nin sonuç yinede değişmez. Bence asıl sonuç şöyle değişir; Ben CHP'nin itiraz edeceğini sanmıyorum. Eğer CHP itiraz ederse Melih Bey'in oyu artar. Tekrar iyi bir sayım yapılırsa AKP oyları artabilir. İptal edilen 90 bin tane oy var. Bu 90 bin oyun 70 bini gökçek'e ait. Hatalı kullanıldı, çizik vardı gibi herhangi bir mazeretle iptal edilen 90 bin adet oy var ve bunun 70 bini AKP adayına ait. Bunların tekrar irdelenmesi gerekiyor.

Seçim bitti resmi, açıklama en geç Çarşamba günü netleşir. İtirazlar tabiî ki olacaktır. Değerlendirilir.

Rahat, huzurlu ve güven ortamında bir seçim yaşadık. Hiç kimse bu ülkenin demokrasisine bu tür gölgeler düşürmesin. Diyorlar ki “elektrik kesildi”. AKP müşahidini elektrik kesintisi etkilemiyor da başka bir gözlük mü var? Sadece diğerlerini etkiliyor. Kaybeden genelde bu tür şeyler yapar. Sonuçlara ilişkin bir takım mazeretler arar.

ÖMER ŞAHİN'DEN 1 NİSAN ŞAKASI

Programın diğer konuğu Ömer Şahin ise; canlı yayında bir son dakika bilgisi verdi.

"Mustafa Sarıgül'ün CHP Genel Başkan adayı olacağı yönünde bir bilgi geldi" diyen Şahin, stüdyodakilere "Olabilir mi?" diye sordu.

Ferda Yıldırım, "Ciddi ciddi son dakika gelişmesi mi bu?" diye sorması üzerine Şahin, "Şu an 1 Nisan oldu. 1 Nisan şakasıydı" yanıtını vererek stüdyodakilerin yüzünü gülümsetti. BEYAZ GAZETE