Konya’da Kütüphaneler Haftası Etkinlikleri

Konya'da, 50. Kütüphaneler Haftası etkinlikleri başladı.

Konya’da Kütüphaneler Haftası Etkinlikleri

İl Halk Kütüphanesi’nde düzenlenen açılış programına Vali Yardımcısı Bekir Yılmaz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Hasan Coşar Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak ve vatandaşlar katıldı.

Programda konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan kütüphanelerin modern bir anlayışla hizmet verdiğine dikkat çekerek, “Her vesile ile çocukluktan başlayarak her seviyedeki insanımızın kitapla daha nitelikli bir birliktelik oluşturmasının değerine, kıymetine inanıyoruz. Böyle baktığımız için kütüphanelerde sunulan hizmetlerin klasik bir davranış ile resmi yerler, tozlu raflar falan diye düşünülmemesi gerekir. Kütüphanelerimizi gezdiğimizde çağın ihtiyaçlarına karşılık veren, insanımızın kitap yoluyla öğrenmesinin hangi usullerle desteklenirse daha kalıcı olacağının dikkate alındığı bir anlayışın sergilendiğini ve bu kütüphanecilik hizmetlerinin yürütüldüğünü görmüş olacağız” dedi.

İl Halk Kütüphanesi Müdürü Hasan Coşar da, “Kütüphaneler, bilgiye erişim merkezleridir. Kütüphanecilik dünyanın ilk mesleklerinden biridir. Çünkü bilim insanın emrine ve hizmetine verilmiştir. Öğrenilen her bilgi başkasıyla paylaşılmak ve korunmak zorundadır. Bilgiyi korumak için yazı bulunmuş, yazıyı korumak için de kütüphaneler kurulmuştur” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Konya Çimento Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencilerinin hazırladığı müzik dinletisi gerçekleştirildi ve en çok kitap okuyan okuyuculara ödülleri verildi.

İl Halk Kütüphanesi’ndeki programın ardından protokol ve öğrenciler Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu'nda 10 dakikalık kitap okuma etkiliğine katıldı

Kaynak: İHA