Eskişehir'in 'Eskimeyen' Muhtarı

Eskişehir'in Deliklitaş Mahallesi'nin muhtarı Hüsnü Petek (70) tek aday olarak girdiği 2014 yerel seçimlerinde muhtarlık görevine, yeniden seçildi.

Petek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, muhtarlık görevinin 6'ncı dönemine girdiğini belirterek, daha önceki seçimlerde karşısına rakipler çıktığını ancak açık ara farkla kazandığını söyledi.

Geçmişte mahallesinde esnaflık yaptığını anımsatan Petek, "Komşularımla diyaloğumuz iyidir. Merkez mahalle olduğumuz için çok bilinçli seçmenlerimiz var. Biz onları seviyoruz, onlar bizi seviyor. İnşallah faydalı olmaya çalışıyoruz" dedi.

Mahallelerinin temiz olmasını önemsediklerini kaydeden Petek, "Hamamyolu Caddesi'nde 20 adımda bir çöp tenekesi var ama insanlar çöplerini tenekenin dışına atıyor. Biz öncelikle buranın tertemiz olmasını, Eskişehir'e örnek olmasını istiyoruz. En büyük hedefimiz, temiz mahalle için vatandaşı bilinçlendirmek" diye konuştu.


- "Gençlerle yola çıktık"

Petek, 3 erkek çocuk ve 5 torun sahibi olduğunu dile getiren Petek, bu dönem ekibine gençleri eklediğini ifade ederek, şöyle devam etti:
"Ben bu sene yönetime genç bayan kardeşlerimizi aldım. Gençler 18 yaşında oy kullanabiliyorlar ancak aday olamıyorlar. Muhtarlık azaları da aynı şekilde, 25 yaşından daha küçük olamazmış, yoksa 18 yaşında gençleri 'aza' yapacaktık ama olmadı. Şimdi yarısı genç, yarısı eski azalarımızdan oluşan dinamik bir ekibimiz var."
Kaynak: AA