Başkan Tokat'tan Eşit Hizmet Vurgusu

Seçimin ardından değerlendirmelerde bulunan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, kendisine oy veren ya da vermeyen her kesimden vatandaşın başkanı olduğunu belirterek, belediye olarak herkese hizmet sunmak için çalışacaklarını belirtti.

Başkan Tokat'tan Eşit Hizmet Vurgusu

Rakiplerini açık ara geride bırakarak belediye başkanlığını perçinleyen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, CHP ilçe binasından halka seslendi. Seçim süreci ve belediye hizmetleri konularında açıklamalarda bulunan Başkan Tokat, belediyenin eşit hizmet verme anlayışında olduğunun altını çizerek seçimlerin sükunet içinde geçmesinde emeği geçen partilere, belediye başkan adaylarına, basına ve halka teşekkür etti. Milas ve Muğla halkının seçimlerde demokratik prensiplere yatkınlığını ve bağlılığını ispatladığını belirten Başkan Tokat; “Halkımıza bu nedenle çok teşekkür ediyorum. Basınımızın da ortamın mutedil kalmasında ve seçim ortamının sükûnet içinde geçmesinde büyük katkısı var. Huzurunuzda basınımıza da teşekkür ediyorum. Geçmiş dönemlerde beraber görev yaptığımız ve yeniden seçilen muhtar arkadaşlarımızı kutluyorum. İnşallah onlarla iyi bir hizmet dönemi geçireceğiz. Seçilemeyen ama geçmiş dönemlerde yaptıkları katkılardan dolayı, eski görevlerini takdir ettiğimiz muhtarlara da teşekkür ediyorum. Bazı meclis üyelerimiz ya da muhtarlarımız da kendi bireysel kararlarıyla, bir olgunluk göstergesi olarak da aday olmayı seçmediler. Onlara da hem kendisinden sonra gelen kuşaklara yer açtıkları ve olgunlukları için teşekkür ediyoruz.” dedi.

“BEN HERKESİN BELEDİYE BAŞKANIYIM”
Şimdiye kadar bütün çalışma gayretleri içinde her zaman herkesin ve bütün ilçenin belediye başkanı ve belediye yönetimi olmaya gayret gösterdiklerini ifade eden Tokat; “Bundan sonra da bize oy vermiş ya da vermemiş, hiç ayrım yapmaksızın herkesin belediye başkanı ve belediye yönetimi olmaya gayret göstereceğimizi belirtmek istiyorum. Bu, bazen partilerimiz arasında da tartışma yaratabilir. Bu anlayışımızı ne kadar geliştirebilir ne kadar yaygınlaştırabilirsek o kadar büyüyeceğiz. Bizim gerek 5 yıl görev yaptığımız süre içindeki, Milas merkeziyle ilgili çizdiğimiz performans, gerek bundan sonraki süreçte hayata geçecek proje ve çalışmalarımızla kentimizin ve yeni katılan belde ve köylerimizin de modern bir anlayışla dizayn edileceğini sizlerle paylaşmak istiyorum. 132 mahalle, artık hizmet alanı 10 kat genişlemiş bir belediye. Bu daha fazla çalışmamızı, daha fazla insana gitmemizi ve daha fazla iş ve çözüm üretmemizi gerektiriyor. Bu açıdan yeni seçilen belediye meclisindeki arkadaşlarımızla, hem yeni bir enerji hem yeni bir görünümle halkımıza daha iyi hizmetler götürmek ve hizmet çıtasını yükseltme gayretinde olacağız. 5 yıllık süre içinde bizle beraber görev yapan meclis üyesi arkadaşlarıma ve belediye çalışanlarıma teşekkür ediyorum. Onların katkı ve sayesindedir ki bugün karşınızda bu başarıyı paylaşabiliyoruz” diye konuştu.

“HALKIMIZIN BEKLENTİLERİ YÜKSELDİ”
Başkan Tokat, konuşmasının devamında şunları kaydetti; “Bu dönem içinde herkes birbirini daha iyi tanıdı. Bu tanımışlık ve deneyimler çerçevesinde halkımızın bizden beklentilerinin bizden daha da yükseldiğinin bilinciyle çalışmamız ve davranmamız gerektiğini biliyorum. Gerek kentinde gerek beldelerinde gerek köylerinde kabul görmüş büyük oy oranlarıyla çıkmış belediye başkanı ve belediye yönetimi olarak siz güvenenlerimizi mahcup etmediğimiz için, geleceğe umutla bakabilecek bir kent ortaya çıktığı için gururlu ve mutlu olduğumuzu belirtmek istiyorum. İşimiz bundan sonra daha da zorlaşacak. Gayretimiz daha da artacak. Birbirimize daha fazla sarılmak ve kucaklamak zorundayız. Hiç kimseyi öteki kabul etmeden herkesin Milas Belediyesinin bir yurttaşı ve Milas’ın hemşerisi olduğunu, nereye oy verirse versin, hangi anlayıştan olursa olsun herkesin en iyi hizmeti hak ettiğini kabul ederek bu anlayışla siyaset ve hizmet dönemimizi götürmemiz gerektiğini belirtmek istiyorum. Tekrar, seçilen arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Beraber ilçemiz, belde ve köylerimiz için iyi şeyler yapacağımıza yürekten inanıyorum”
Kaynak: İHA