Ak Parti’li Beyaz’dan Eşi Vefat Eden Kadınlara Ziyaret

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili, TBMM Başkanlık Divan Üyesi Mine Lök Beyaz Diyarbakır’ın Kocaköy ilçesini ziyaret etti.

Ak Parti’li Beyaz’dan Eşi Vefat Eden Kadınlara Ziyaret

Seçim çalışmaları kapsamında Diyarbakır ilçelerini gezip vatandaşların sorunlarını dinleyen Mine Lök Beyaz, AK Parti Kocaköy İlçe Belediye Başkan adayı M. Tahir Kılıç’a destek verip, eşi vefat eden kadınları ziyaret etti. Mine Lök Beyaz’ın ziyaretlerine M. Tahir Kılıç’ın yanı sıra AK Parti Diyarbakır gençlik ve kadın kolları, AK Parti Kocaköy ilçe başkanı ve partililer katıldı.

AK Parti Kocaköy seçim bürosuna gelen Mine Lök Beyaz ve AK Parti heyeti Kocaköylülerle buluştu. Eşi vefat eden kadınları ziyaret eden Beyaz, eksiklerinin giderilmesi için olanak sağlayacağını söyledi.

Beyaz, “Bugün Kocaköy ziyaretimiz devam ediyor. Önce Kocaköy teşkilatımız, gençlik ve kadın kollarımızla buluştuk. Sonra dul bir annemizi ziyaret ettik. Başbakanımızın talimatıyla eşi vefat eden kadınlara maaş bağlandı. Maaş bağladığımız bir annemiz Başbakanımıza çok duacı. Böyle ziyaretlere devam ederken gördüğümüz yolların durumu gerçekten çok kötü. Ben mimar olarak bu belediye yıllarca burada ne yapmış anlayamıyorum. Kanallar yoldan akıyor, yol yok zaten. Kışın ben buraları düşünemiyorum. Allah bacılarımıza, kadınlarımıza yardım etsin. Kocaköy’ü inşallah AK Parti belediyesiyle tanıştırırsak bunların hepsini çözeceğiz. Kocaköy kesinlikle bunu hak etmiyor. İnşallah 30 Mart’ta Diyarbakır'da Mehmet Galip Ensarioğlu ve Kocaköy’de M. Tahir Kılıç ile birlikte bir milat başlatacağız" dedi.

"DİYARBAKIR'DA EŞİ VEFAT EDEN 11 BİN 468 KADINA MAAŞ BAĞLANDI"
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın kadınların yoksulluktan daha fazla etkilendiği gerçeğinden hareketle Türkiye genelinde, eşi vefat eden yaklaşık 240 bin kadına aylık 250 TL nakdi yardım düzenlediği proje Kocaköy’deki dul kadınların bir nevi ihtiyaçlarının karşılanmasını sağladığını belirten Beyaz, Diyarbakır’da eşi vefat eden 11 bin 468 kadına, 26 bin lira yardım desteğinde bulunulduğunu, ülke genelinde yapılan yardımların toplamının 371 milyon lira olduğunu açıkladı

Kaynak: İHA