Saadet Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Erbakan, Bilecik'te

Saadet Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Fatih Erbakan, "Bu seçimlerde belediye başkanımızı seçeceğiz, yerel yönetimlerimizi belirleyeceğiz fakat aynı zamanda millet olarak ülkemize, milletimize ve Türkiye'nin ötesinde İslam alemine de bir istikamet belirleyeceğiz" dedi.

Erbakan, Bilecik'te partililer tarafından karşılanmasının ardından Tevfik Bey Caddesi üzerinde vatandaşları selamladı. Daha sonra Erbakan, Şehitler Parkı'nda halka hitap etti.
"30 Mart seçimleri, yerel seçimlerdir ve Bilecikliler olarak tüm Türkiyeliler olarak belediye başkanlarımızı seçeceğimiz seçimlerdir" diyen Erbakan, şunları kaydetti:
"Fakat bu seçimlerin bir diğer çok büyük önemi daha vardır. Bu seçimlerde, evet belediye başkanımızı seçeceğiz, yerel yönetimlerimizi belirleyeceğiz fakat aynı zamanda Bilecikliler olarak, millet olarak ülkemize, milletimize ve Türkiye'nin ötesinde İslam alemine de bir istikamet belirleyeceğiz. Bu istikamet belirlenirken, bugüne kadar iktidarda bulunanların yaptıkları tahribatlar, yaptıkları yanlış icraatlar gözönünde bulundurulmalıdır. Ve bunların onaylanıp onaylanmayacağına karar verilmelidir. Dolayısıyla 30 Mart'ta sadece yerel yöneticilerimizi değil, aynı zamanda ülkemize bir istikameti de belirleyeceğiz. Bu sebeple 30 Mart seçimleri büyük önem arz etmektedir. Bugüne kadar yapılan yanlışlara 'dur' denilmesi, bu tahribatlardan kurtulunması için son derece bir fırsattır."
Mevcut iktidarın bugüne kadar finansal, ekonomik ve sosyal anlamda birtakım yanlışlar ve tahribatlar yaptığını ileri süren Erbakan, şöyle devam etti:
"Öncelikle geçmişi büyük zaferlerle, şampiyonluklarla, şanla ve şerefle dolu Osmanlı'nın torunları olan bu memleket, bu millet maalesef AK Parti iktidarında, tarihinde görülmemiş bir borcun içerisine batırıldı. Bugün devletin toplam iç ve dış borcu 600 milyar dolar seviyesine gelmiş. Bütün cumhuriyet döneminde, bütün iktidarların yaptığı toplam borç 230 milyar dolarken sadece AK Parti iktidarı döneminde 80 senelik borcun iki misli daha borçlanma yapılarak, borçlarımız 600 milyar dolar seviyesine çıkartılmış. Siz bakmayın onların 'IMF'ye olan borcu kapattık' dediğine.. Bizim sadece IMF'ye borcumuz yok. Siz, IMF'ye 20-30 milyar dolar borç ödemesi yapmışsınız, bununla meydan meydan gezip övünüyorsunuz. Diğer taraftan, 400 milyar dolar yeni borç almışsınız. 25 lira borç ödemişsiniz, 400 lira yeni borç yapmışsınız. Bu mudur övünülecek tablo, bu mu meydan meydan anlatılacak tablo? Bu mu, 'Borcumuzu ödedik, hamdolsun' dedirtecek tablo? IMF'ye olan borç, devede kulak mertebesindedir, adeta sembolik bir borçtur. Toplam borç artarak, katlanarak devam ediyor."

- "30 Mart'ta vereceğiniz oylarla 'dur', 'artır yeter' diyeceksiniz"

Söz konusu tahribatların, sadece ekonomik ve finansal alanda olmadığını öne süren Erbakan, şunları bildirdi:
"Bizim hükümet yetkililerimiz, Avrupa Birliği (AB) Uyum Komisyonu'nun adeta katibi olmuş gibiler. Gidiyorlar, Avrupa Birliği bunlara istediği yasayı, düzenlemeyi yazdırıyor, bunlar gelip Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yasalaştırıyorlar. Böyle bağımsızlık, böyle Osmanlı'nın torunu olur mu? Böyle Osmanlı'nın torunlarına yakışan bir yönetim, bir ülke olur mu? Bu yabancıların esareti altına girmek değil de nedir? Yabancıların, dış güçlerin boyunduruğu altına girmek de nedir? Bütün bunlar, Osmanlı'nın torunları olan Osmanlı merkezi Söğüt'te, Bilecik'te yetişmiş olan siz Bilecikliler'e ağır geliyor. Bu dış güçlerin boyunduruğuna, esarete, tahribata, facialara 30 Mart'ta vereceğiniz oylarla mutlaka 'dur', 'artık yeter' diyeceksiniz ve size yakışanı, Milli Görüş'ü, Saadet Partisi'ni seçeceksiniz inşallah."
Türkiye'de belediyecilik anlayışının Milli Görüşle, Refah Partisi belediyeciliğiyle başladığını anımsatan Erbakan, "Dünyanın başkenti, Osmanlı payitahtı İstanbul'un musluğundan su dahi akmıyordu. Yolları çamurdan ve çöpten geçilmiyordu. Bütün bunlara son verildi, rüşvete, yolsuzluğa, haksızlığa, adam kayırmaya, haram yemeye ilk defa Milli Görüş belediyeciliğiyle son verildi.

Belediyelerin kasası parayla doldu. Ey Bilecikliler, Türkiye'nin istikametini belirleyeceğiniz 30 Mart seçimlerinde, finansal, ekonomik olarak bağımsızlık, milli birlik ve bütünlük bakımından bir iflasa gitmesini istemiyorsunuz bu ülkenin, bugüne kadar yapılan kısaca özetlediğimiz bu tahribatların durmasını istiyorsanız, gideceğiniz tek adres, Milli Görüş'tür, Saadet Partisi'dir" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Erbakan, Saadet Partisi Bilecik İl Başkanı İbrahim Meral ve Belediye Başkan adayı Mehmet Turgut birlikte, vatandaşları selamladı.
Kaynak: AA