MHP Genel Başkanı Bahçeli Yenimahalle'de Halka Hitap Etti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yenimahalle'de partisinin düzenlediği mitinge katılarak konuşma yaptı...

MHP Genel Başkanı Bahçeli Yenimahalle'de Halka Hitap Etti
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara Yenimahalle'de partisinin düzenlediği mitinge katılarak konuşma yaptı.

Yenimahalle ilçesinde vatandaşlara hitap eden Bahçeli, 30 Mart'ta yapılaçak seçimlerin yeni bir anlam kazandığını belirterek, bu seçimlerde sadece belediye başkanı ve belediye meclis üyelerinin seçilmeyeceğini, siyasetin geleceğinin şekillenmesi için de bir başlangıç olacağını söyledi.

Türkiye'nin 11 yıldır Adalet ve Kalkınma Partisi'nce yönetildiğini dile getiren Bahçeli, 'Yoksulluk, yolsuzluk, yozlaşma ve yabancılaşma bu iktidar döneminin önemli işaretleridir. Öte yandan açlık, asayişsizlik, ahlaksızlık ve adaletsizlik bugünkü iktidarın genel görünümüdür' diye konuştu.

Bahçeli, özellikle büyük şehirlerde baş gösteren asayişsizliğin insanların huzurunu kaçırdığını ifade etti.

Devlet Bahçeli, 76 milyonluk Türkiye'de nüfusun yüzde 59'unun yoksulluk sınırının altında yaşadığını dile getirerek, gelir dağılımındaki adaletsizliğin önemli bir kesimi yolsuzluğa doğru ittiğini savundu.

MHP Genel Başkanı Bahçeli Yenimahalle'de Halka Hitap Etti

Daha sıralanabilir pek çok sorun bulunduğunu, memurların durumunun iyi olmadığını, işsizliğin arttığını aktaran Bahçeli, 17 Aralık'tan beri yolsuzluk ve rüşvetin konuşulduğunu öne sürdü. Bahçeli, 'Bir parti varki milletimizin en dar zamanında, önemli kriz ve bunalım yaşadığı bir ortamda kurulmuş ve kısa zamanda da milletimizin teveccühüyle tek başına iktidar olmuş. Arkasından da adını Adalet ve Kalkınma Partisi olarak kurmuş. 'AKP' denmesi gerekirken Sayın Başbakan çıkmış, 'Bize AKP demeyiniz, AK Parti deyiniz' diyen bir anlayışın iktidarında manzara bu. Bu, nasıl bir AK Parti'dir. Her tarafı kapkara olmuş' iddiasında bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın milletin huzuruna çıkacak hali bulunmadığını ileri süren Bahçeli, 17 Aralık'tan sonra 82 gün geçtiğini, bu sürede Erdoğan'ın, işsizlikten, açın, kimsesizin, yetimin, esnafın, iş adamının, işçinin, çiftçinin veya emeklinin derdine ilişkin konuşması bulunmadığını savundu. Bahçeli, 'Var yok yolsuzlukla rüşvetin üzerini örtmek' dedi.

Bahçeli, Başbakan'ın hakkında çıkan kasetin montaj olup olmadığını araştırabilecek TÜBİTAK'daki 7 kişinin görevinden uzaklaştırıldığını belirterek, bir bakanın da çıkıp 'Ben gazetelerde okudum, Twitter'da duydum. Yüzde yüz montajdır' dediğini dile getirdi. 'Sayın bakan, sen ses mühendisi misin?' diyen Bahçeli, bunun montaj olduğu tespit edilmişse TÜBİTAK'daki 7 kişinin niye görevinden alındığını sordu.

Bahçeli, Türkiye'nin en büyük meselesinin rüşvet ve yolsuzluk olayı olduğunu ifade ederek, '17 Aralık Türkiye için artık bir kara gündür. 17 Aralık Türkiye için AKP iktidarının yüz karasıdır. AKP'ye oy vermiş kardeşlerim, size sesleniyorum. Bu iktidarın vebaline katlanmayın, bu iktidarın hırsızlığına ortak olmayın, bu iktidarın yolsuzluk ve rüşvetine sizlerde kapılmayın' diye konuştu.

İnsanların, yaşananlardan sonra Adalet ve Kalkınma Partisinin adını değiştirdiğini iddia eden Bahçeli, partinin 'Ayakkabı Kutusu Partisi', 'Aileyi Kalkındırma Partisi' ve 'Aldatma ve Kandırma Partisi' olarak adlandırıldığını öne sürdü.

Bahçeli, AK Parti'nin siyasatten artık silinecek duruma geldiğine değinerek, şöyle devam etti:

'Güzel bir devlet geleneğine sahibiz. Onun için söylüyorum, Allah vere de bu montaj olsun. Bir başbakan düşünün ki şu aziz milletin, şu devletin başındaki insan 1 milyar doları çocuğuyla nasıl sağa sola saklayacağını düşünüyor. 'Oğlum bunları evde sıfırlar' diyorsa bununla başbakan olmaz, bununla ülke yönetilemez. O zaman Sayın Başbakanın ya yolsuzlukların üzerine gidecek, kökünü kazıyacak, nereye dayanıyorsa dayansın sonucunu alacak, evladı da bu işin içerisindeyse, kendisi de bu işin içerisindeyse bunun mutlaka yargı yoluyla cezasına da katlanması lazımdır. Bunun cezasının yolu, 'artık birlikte yürüyelim biz yolları' şarkısı değil. Bazen Ankara'da görürsüzünüz, bir levha var, mavi ve beyaz üzerinde yazı var. 'Tek yön' der. Tek yön nereye gidiyor diye baktığınızda, AKP olarak düşündüğünüz vakit, artık tek yönleri kalmış. O da yüce divandır.'

Bahçeli, 30 Mart seçimlerinde AK Parti'ye bir ders verilmesi gerektiğini dile getirerek demokrasi içerisindeki çözümün seçimler olduğunu ifade etti.

MHP'nin seçimlere çok kararlı ve iddialı bir şekilde girdiklerini vurgulayan Bahçeli, hiç kimseyi ayırt etmeden kucaklayacak, herkesin barış ve huzur içinde yaşayacağı bir anlayışı Ankara'ya getirme döneminin geldiğini söyledi.

Bahçeli, MHP'nin hiçbir partiyle ittifakı bulunmadığını da belirterek, 'Hiçbir partiyle açık kapalı bir ilişkimiz yoktur. Hiçbir partinin hamalı değiliz, hiçbir partiyi sırtımızda taşımaya da mecbur değiliz. Bugün seçim var, yarın seçim biter ama hayat devam eder. Herkes ayağını denk alsın. Yörük sırtında kimseye kurban kestirmeyiz. MHP'yi kimse istismar edemez, MHP'nin temizliğini, saflığını kimse istismar edemez' ifadesini kullandı.