Hdp Heyeti, Gerginlik Üzerine Giresun Ziyaretini İptal Etti

Seçim çalışmaları için Giresun'a gelecek Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Başkan Yardımcısı Ertuğrul Kürkçü başkanlığındaki heyeti, Bulancak ilçesinde karşılamayı bekleyen grup ile çevredekiler arasında arbede yaşandı.

Seçim çalışmalarını Doğu Karadeniz'de sürdüren HDP heyetini karşılamak için bir grup, Sanayi Mahallesi Ali Durağı mevkisinde bayraklarla beklemeye başladı.

Bu sırada grubun çevresinde toplanmaya başlayan başka bir grubun HDP bayraklarının indirilmesini istemesi üzerine arbede yaşandı. Gruptakiler birbirine yumruk attı, polis araya girerek olayları engellemeye çalıştı.
Sanayi Mahallesi'nden ayrılarak ilçeyi ziyaret için polis koruması eşliğinde İskele mevkisine giden gruba, burada toplananlar da slogan atarak tepki gösterdi. Bunun üzerine Kürkçü başkanlığındaki HDP heyeti Giresun programını iptal ederek, otobüsle geri döndü. Gruptakiler ise minibüsle İskele mevkisinden uzaklaştırıldı.
HDP Giresun Belediye Başkan adayı Bekir Şensoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, seçim nedeniyle Giresun'da yapacakları programın bazı güçler tarafından proveke edilmeye çalışıldığını iddia etti.
Bulancak'tan sonra durum değerlendirmesi yaptıklarını ifade eden Şensoy, şunları söyledi:
"Baktık ortamı germenin gereği yok, çatışma ortamına girmenin gereği yok, şehrimizin sorunu diye gördük bir yandan da programı iptal etme ihtiyacı hissettik. Halkların Demokratik Partisi şu an istim üzerinde olan barış sürecini yeniden savaşa dönüşme sürecinin karşısında barışı savunan parti, bizi taşlamaya çalışan gençlerin yaşam hakkını savunan bir parti. Bu anlamda attıkları taş kendilerine farklı bir şekilde dönmez. Hoş olmadı, Giresun misafirperverliğine yakışmadı diye düşünüyorum. Biz ısrarla çocuklarımızın ölmemesini, Türkiye'nin Filistin'e benzememesi için gençlerimizin yaşam hakkını ve barışı savunmaya devam edeceğiz."
Kaynak: AA