Giresun'da Hdp Üyelerine Saldırı

Seçim çalışmaları için Giresun’un Bulancak ilçesine gelen Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyeleri, bir grubun saldırısına uğradı.

Giresun'da Hdp Üyelerine Saldırı
Yumruklaşmanın yaşandığı olaya polis müdahale etti. Çıkan olaylar nedeniyle HDP’liler seçim çalışmalarını iptal etti.

Giresun'un Bulancak ilçesinde Ordu'dan gelecek HDP heyetini bekleyen partililerden bazıları, "Sizin burada işiniz yok. Buraya giremezsiniz. Bayraklarını indirin ve gidin" diyen yaklaşık 30 kişi ile tartışmaya başladı.

Yumruklarla birbirlerine saldıran taraflara polis müdahale ederken, bir kişi HDP flamasını ayakkabısına sararak yol ortasında oynadı.

Bulancak ilçesine girişte yaşanan bu olaydan sonra Ordu’dan gelen aralarında HDP Genel Başkan Yardımcısı Ertuğrul Kürkçü’nün de bulunduğu otobüse ve minibüse Piraziz ilçesi girişinde taşlı saldırı yapıldığı belirtildi. Araçların camları kırılırken, bazı HDP’lilerin hafif yaralandıkları görüldü.

Bulancak ilçesine gelen HDP heyeti, burada şehir merkezine girmelerini istemeyen yaklaşık 70 kişilik grup tarafından protesto edildi. Polisin dağılmaları yönünde uyardığı grup heyetin şehir merkezine girmemesi konusunda ısrarlı davranınca HDP heyeti geldikleri otobüsle geri dönerek programlarını iptal etti.

Bulancak Kaymakamı Hüseyin Çam, Belediye Başkanı Kadir Aydın ve Giresun Emniyet Müdürü Hikmet Bulak da çıkan olaylarla ilgili bilgiler aldı.

HDP Giresun Belediye Başkan Adayı Bekir Şensoy, olaylar sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, “Çatışma ortamına girmek istemedik. Bu yüzden programı iptal etme ihtiyacı hissettik. Halkların Demokratik Partisi şu an istim üzerinde olan barış sürecinin yeniden savaşa dönüşmesinin karşısında barışı savunan bir parti, bizi taşlamaya çalışan gençlerin yaşam hakkının savunan bir parti. Bu anlamda attıkları taş kendilerine farklı bir şekilde dönmez. Bu olay Giresun’un misafirperverliğine yakışmadı. Biz ısrarla çocuklarımızın ölmemesi, Türkiye'nin Filistin'e benzememesi için gençlerimizin yaşam hakkını ve barışı savunmaya devam edeceğiz. Ertuğrul Kürkçü ve ekip Bulancak’a kadar geldi. Birlikte bir durum değerlendirmesi yaptık. Baktık ortamı germenin ve çatışma ortamına girmenin gereği yok. Şehrimizin sorunu diye gördük bir anlamda ve programı iptal etme ihtiyacı hissettik. Bize atılan bu taşlar daha sonra bize oy olarak geri dönecektir” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA