Antalya'da Toplu Temel Atma ve Açılış Töreni

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, "Büyük Türkiye" yolunda adım adım ilerlediklerini belirterek, "Türkiye'nin son 10, 20, 40 yılda olduğu gibi bugün de önünü kesmek için hain tuzaklar kuruluyor, montajlar yapılıyor, şantajlar yapılıyor, iftiralar atılıyor. Bundan emin olun sizin iradenizin dışında hiç bir iradeye boyun eğmedik, bundan sonra da Allah'ın izniyle boyun eğmeyeceğiz" dedi.

Çavuşoğlu, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Gündoğmuş ilçesinde düzenlenen Gündoğmuş Sümeni Göleti ve Sulaması, Manavgat Belenovası Pompaj Sulaması tesislerinin temel atma, Karpuz Çayı Islahı Projesi'nin de açılış törenine katıldı.

Bakan Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, bugün hem Gündoğmuş hem de Manavgat için önemli 3 önemli projeyi hayata geçirildiğini ifade etti.

Gündoğmuş'un her isteğini yerine getirmek için çalıştıklarını belirten Çavuşoğlu, Antalya'ya yapılan her hizmetin arkasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi.

Antalya'nın 2045 yılına kadar su sorunu çözecek projelerin yapıldığını dile getiren Çavuşoğlu, temeli atılan projenin 20 yıl, 30 yıl bitmesinin beklenmediğini, belirlenen en kısa tarihte bitirdiklerini kaydetti.

- Büyük Türkiye'nin önüne çıkan engeller
30 Mart'tan sonra da yerelden ivme kazandırarak hizmetlere devam edeceklerini söyleyen Çavuşoğlu, Gündoğmuş'un en iyi hizmetleri hak ettiğini bildirdi. 11 yıldır Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'yi büyük bir ülke haline getirdiklerini anlatan Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'yi gurur duyulacak bir ülke haline getirdiklerini, ekonomisini büyüttüklerini kaydetti.

Bunların yeterli olmadığını vurgulayan Çavuşoğlu, Türkiye'nin 2023 hedefleri olduğunu, bu hedefler içinde Türkiye'yi dünyanın en büyük ekonomisine sahip ülke haline getirmek istediklerini bildirdi.
Büyük Türkiye için yürürken önlerine bazı engeller çıktığını öne süren Çavuşoğlu, şunları söyledi:
"Büyük Türkiye için, 2023 için, 2053 için, 2071 için çalışırken Türkiye'nin önünü kesmek isteyenler var. Ne zaman Türkiye büyüse, kendi kendine yeterli hale gelse Türkiye'nin önünü kesme girişimlerinin sayısı artıyor. Türkiye bugün kendi savaş uçağını yapıyor, insansız hava aracını yapıyor, kendi helikopterini yapıyor, kendi tanklarını üretiyor, kimseye muhtaç değil. Ordumuzun, milletimizin güvenliği için her türlü araç gereci kendimiz üretmeye başladık. Büyük Türkiye yolunda adım adım ilerliyoruz. Türkiye'nin son 10, 20, 40 yılda olduğu gibi bugün de önünü kesmek için hain tuzaklar kuruluyor, montajlar yapılıyor, şantajlar yapılıyor, iftiralar atılıyor. Bundan emin olun sizin iradenizin dışında hiçbir iradeye boyun eğmedik, bundan sonra da Allah'ın izniyle boyun eğmeyeceğiz."
30 Mart'ta milletin tüm bunlara gereken cevabı vereceğine inandıklarını söyleyen Çavuşoğlu, Adnan Menderes gibi, "Yeter, artık söz milletindir" dediklerini ve milletin egemenliği üzerinde vesayet kurmak isteyenlere her zaman "Dur" dediklerini kaydetti.

Çavuşoğlu, 30 Mart'ta belediye başkanları seçilirken milletin egemenliği üzerinde vesayet kurmak isteyenlere, milleti küçümseyenlere de en iyi cevabın verileceğine inandığını belirtti.

DSİ Genel Müdür Vekili Yakup Başoğlu, törende DSİ tarafından Antalya'ya yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Konuşmaların ardından butona basılarak toplu açılış ve temel atma işlemi gerçekleştirildi.

Törene Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak ile vatandaşlar katıldı.

AB Bakanı Çavuşoğlu, daha sonra vatandaşlarla sohbet etti.
Kaynak: AA