Tib'in Dinlemelere İlişkin İncelemesi

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın (TİB) dinlemelere ilişkin soruşturmasıyla ilgili, "Gerçekten çok büyük bir tehdit. Milli güvenliği tehdit eden bir sorunla karşı karşıyayız. HakikatenTürkiye böyle büyük bir çeteyle ve örgütle mücadele etmek durumunda" dedi.

İşler, Ankara'nın Güdül ilçesinde kaymakamlığı ziyaret ettikten sonra gazetecilere, TİB tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde, 2012 ve 2013'te toplam 509 bin 516 kişinin dinlendiğinin tespit edilmesiyle ilgili değerlendirmede bulundu.
Sayının çok yüksek olduğunu belirten İşler, ilginç olanın, dinlemelerin tamamının hakim kararıyla yapılması olduğunu söyledi.

İşler, "Gerçekten çok büyük bir tehdit. Milli güvenliği tehdit eden bir sorunla karşı karşıyayız. Hakikaten Türkiye böyle büyük bir çeteyle ve örgütle mücadele etmek durumunda. Bundan dolayı Milli Güvenlik Kurulu'nda almış olduğumuz karar ve yapılan açıklamada hakikaten ülkemizin milli güvenliğini bu yapının ciddi manada tehdit ettiğini göstermektedir" diye konuştu.

Mahkeme kararıyla dinleme sayısının 509 bine ulaşmasının nasıl bir örgütlü yapıyla karşı karşıya bulunulduğunu göstermesi bakımından son derece manidar olduğunu bildiren İşler, "Bildiğiniz gibi biz son yaptığımız yasal düzenlemeyle artık 3 hakimin ortak karar alması şartını getirdik. Böylece keyfi dinlemeler de önlenmiş olacak" dedi.

İşler, açıklamalarında bu yapıyla mücadele edeceklerini defalarca ifade ettiklerini vurgulayarak, "İnşallah bu yapıyla mücadelemizi şu an güçlü bir şekilde sürdürüyoruz. 30 Marttan sonra da zaten daha güçlü bir şekilde bu mücadeleyi halkımızdan aldığımız destekle de inşallah devam ettireceğiz" değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA