Manisa’da Oda ve Dernekler Binası’nın Temeli Atıldı

Manisa Belediyesi’nin kamu yararına çalışan dernek ve odalar için ortaya koyduğu dev projelerden olan Oda ve Dernekler Hizmet Binası’nın temeli atıldı.

Manisa’da Oda ve Dernekler Binası’nın Temeli Atıldı

Manisa GEDAŞ yanında hizmete girecek olan projenin temel atma törenine MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Belediye Başkan Yardımcıları Mimar Azmi Açıkdil, Nursel Ustamehmetoğlu, Tamer Çipiloğlu, Taner İçöz, Serpil Çakır, MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Cem Çöllü, Turgutlu Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin, Ülkü Ocakları İl Başkanı Onur Pabuçcuoğlu, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri, oda ve dernek başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

Törende Manisa Şehzadeler Mehteri ve Balıkesir Belediyesi Bandosu bir konser verdi.

“SÖZÜMÜZÜN ARKASINDA DURDUK”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ilk olarak MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay kürsüye davet edildi. Belediye Başkanı Cengiz Ergün’den övgü dolu sözlerle bahseden Akçay, “Çok şükür MHP’li belediyeler halkın parasına kendi malıymış gibi sahip çıkmış, çalmamış ve çırpmamıştır” dedi.

Akçay’ın ardından Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün söz aldı. Yaklaşık 5 yıl önce sözünü verdikleri Oda ve Dernekler İş Kuleleri’ni nihayet yerine getirebilecek olmanın gururunu yaşadığını ifade eden Başkan Ergün, “Sözümüzün ardından geçen bu süre zarfındaki girişimlerimiz her ne kadar sonuçsuz kalsa da, belediye meclisimiz bu projenin yapımını tekrar tekrar reddetmiş olsa da yılmadık; sözümüzün arkasında durduk ve çok şükür bugün yine gururla karşınıza çıktık” dedi.

“PROKEMİZ DİKKAT ÇEKTİ, HER KESİMİN BEĞENİSİNİ TOPLADI”
Manisa halkının bu zamana kadar muhalefet belediyesi olmalarından, belediye meclisinde yaşanan polemiklerden kaynaklanan sorunların yakın takipçisi olduğunu belirten Başkan Ergün, “Bunlardan biri de işte bugün temelini atacağımız Oda ve Dernekler Projesidir. Sizleri biraz geçmişe; 2009 yılına götürmek istiyorum. Sivil toplum kuruluşları, oda ve dernek temsilcilerimizle yaptığımız birebir görüşmelerde ortak bir ihtiyaca dikkat çekmiştik. Söz konusu temsilciliklerimizin çoğunun maddi imkânsızlıklar yaşadığı, toplantı salonlarının olmadığı, hatta kira ve elektrik gibi ihtiyaçlara cevap vermekte zorlandıkları gibi yıllardır yaşadıkları sıkıntılar gün yüzüne çıkmıştı. Toplum yararına çalışan bu temsilciliklerimizin Manisa’ya yakışmayan bu durumuna acil çözüm olarak Oda ve Dernekler İş Kuleleri Projesi’ni hazırlamıştık. Oldukça da dikkat çeken projemiz her kesimin beğenisini toplamıştı” dedi.

“EN BÜYÜK YATIRIMLARDAN BİR TANESİ”
Hasretle hizmet bekleyen mahallelere hizmet götürdüklerini, vatandaşın isteğini emir kabul ettiklerini de sözlerine ekleyen Başkan Ergün, “Gittik, sorunları yerinde gördük. Sokak sokak, karış karış Manisa’yı gezerek, halkımızın elini sıkıp, gözlerine bakarak dertlerini dinledik. Ayakları yere basan söylemlerimizi eylemlere dönüştürerek dev projeleri hayata geçirdik. Yakın bir zamanda açılışını gerçekleştireceğimiz 25 Milyon TL’lik maliyetiyle Manisa Belediyesi tarihinin en büyük yatırımı konumundaki Yeni Oto Terminal Binası’nın ardından en büyük ikinci yatırımımız bugün dualarla temelini atacak olduğumuz Oda ve Dernekler Projesi olacak” dedi.

“PROJEDE YOK YOK”
Projenin içeriği hakkında katılımcılara bilgiler de veren Başkan Ergün, şunları söyledi: “24 bin metrekarelik alanı içerecek olan Oda ve Dernekler Projemiz 21 Milyon 846 Bin 500 TL + KDV’ye mal olacak. 18’er katlı iki kuleden oluşacak olan projenin bodrum katında 200 araçlık otopark, zemin katında 5 mağaza, 2 kafeterya, 3 veranda, 30 araçlık otopark, 1. katında 6 mağaza, 2 kafeterya, 3 veranda yer alacak. 2. katında 1 konferans salonu, 1 seminer salonu, 1 teras ve 2 fuaye olacak. 3. katta fitness salonu bulunacak. 4 ile 18. katlar arası da tamamen oda ve derneklerimizin kullanımına sunulacak ofislere ayrıldı. Açıkçası Türkiye’de birkaç ilde bulunan bu proje, Manisa’ya layık olan prestij projelerimiz arasındaki yerini alacak. Değişen ve gelişen kentimizin geleceğine yatırım olarak gördüğümüz bu projeyi hayata geçirmekle oda ve derneklerimizin hayallerini gerçeğe dönüştüreceğiz. Bu prestij projemizin tamamlanmasıyla birlikte, toplum yararına çalışan değerli sivil toplum kuruluşlarımız ve bina sorunu yaşayan odalarımız, daha modern çalışma alanlarına kavuşacak. Misafirlerini ağırlayabilecek, toplantılarını rahatça gerçekleştirebilecek. En önemlisi de Manisa’da oda ve dernek işlerinin nasıl profesyonel çalışma alanlarında yapılabileceğini Ege Bölgesi’ne, tüm Türkiye’ye göstermiş olacak.”
“KENDİMİZ İÇİN DEĞİL KENTİMİZ İÇİN ÇALIŞTIK”
Sözlerini projede emeği geçenlere teşekkür ederek noktalayan Başkan Ergün, “Oda ve Dernekler İş Kuleleri’nin projelendirmesinin tüm zorlu süreçlerinde yılmadan, yağmur çamur demeden Manisa’ya hizmet aşkı ile çalışan tüm belediye personelime, bugün bizleri yalnız bırakmayan siz değerli dostlarımıza teşekkür ediyorum. Her seferinde söyledim, yine söylüyorum; “Biz kendimiz için değil, kentimiz için çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. İnşallah seçimlerden sonra da çalışmaya devam edeceğiz. Temelini atıyoruz, inşallah açılışını da aynı coşku ile yapmak bizlere nasip olur” dedi.

ERGÜN’DEN TEMELE NAZAR BONCUĞU
Konuşmanın ardından okunan dualar eşliğinde temele ilk harcı atan butona MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Belediye Başkan Yardımcıları Mimar Azmi Açıkdil, Nursel Ustamehmetoğlu, Tamer Çipiloğlu, Taner İçöz, Serpil Çakır, MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Cem Çöllü, Ülkü Ocakları İl Başkanı Onur Pabuçcuoğlu, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri, oda ve dernek başkanları birlikte bastı. Daha sonra temele nazar boncuğu atan Başkan Ergün, projenin kazasız ve belasız tamamlanması temennisinde bulundu.
Kaynak: İHA