AK Parti Eskişehir mitingi 2014 - Başbakan, CHP'yi Büyükerşen üzerinden vurdu

Partisinin Eskişehir'de düzenlediği mitingde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP'yi Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen üzerinden eleştirdi.

AK Parti Eskişehir mitingi 2014 - Başbakan, CHP'yi Büyükerşen üzerinden vurdu
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Eskişehir'de düzenlediği mitingde halka hitap etti.

Gülen Cemaati ve muhalefete yönelik eleştirilerde bulunan Başbakan Erdoğan, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e de yüklendi. Büyükerşen'in yaşının 70'i aştığını söyleyen Erdoğan, “Yorulmuş, bitmiş. Bundan sonra ne yapacak?” dedi.

'CHP'li Belediye Başkanı artık yorulmuş, bitmiş, yaşı 70'i aşmış. Bundan sonra ne yapacak?' ifadelerini kullanan Başbakan Erdoğan, 'Belgelerle konuşacağız. Demokrasinin şehrine yakışmıyor, tanıyın bunları. AK Parti mitinglerinde montaj diyorlar, montaj sizin işiniz. Montajı en iyi siz bilirsiniz ey paralel yapı. 30 Mart aynı zamanda Menderes'in de Hasan Polatkan'ın da Fatin Rüştü Zorlu'nun da bugün on yıllardan sonra hesabını sorma günüdür, onun için önemsiyorum.' şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, konuşması sırasında
Yılmaz Büyükerşen'in 27 Mayıs'ta bildiri dağıttığını ifade etti.

Kürsüden
Yılmaz Büyükerşen'in kitabını gösteren Erdoğan, 'CHP'nin genel başkanı, genel başkan yardımcısının yalanladığı o bildiriyi belediye başkanı zat kendi matbaasında basmıştır. Bunların birbirlerinden haberi yok. 27 Mayıs'ta gazeteciydi, darbecilerle işbirliği içindeydi. Kendileri bildiriyi bastı ve dağıttı. Kitabını söyledim diye sakın satın almayın' dedi.