Konya'da Hırsızlık Çetesine Darbe Açıklaması

Konya polisinin ev ve iş yerlerinden hırsızlık yaptıkları iddia edilen şebekeye yönelik düzenlediği operasyonda 9 kişi gözaltına alındı.

Konya'da Hırsızlık Çetesine Darbe Açıklaması

Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği’ne bağlı ekipler, son günlerde suç örgütlerine yaptığı operasyonlara bir yenisini daha ekledi. Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, özellikle merkez Selçuklu ve Karatay ilçelerinde geceleri artan ev ve iş yerlerinden hırsızlık olayları üzerine harekete geçti. Hırsızlık mağdurlarının verdiği eşkallerden ve güvenlik kameralarından yola çıkan polis, hırsızlık olaylarının A.O.T.’nin (25) liderliğini yaptığı bir şebeke tarafından gerçekleştirildiğini tespit etti. 2.5 ay içinde 26 eve girdikleri öğrenilen şebekeye yönelik Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amiri İshak Cesur yönetimindeki ekipler, şüphelileri tek tek belirleyip baskın düzenledi.

Yapılan operasyonda 9 şüpheli gözaltına alındı

Hırsızlık şüphelilerinin girdikleri ev ve iş yerlerinden 85 bin liralık eşya ve malzeme çaldıkları, bu malzemelerden 45 bin liralık kısmının polis tarafından kurtarılarak sahiplerine teslim edildiği öğrenildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 9 şüpheli adliyeye sevk edildi.
Kaynak: İHA