Önce Sabah Namazı, Sonra Futbol Maçı

Gökçebey ilçesinde hafta iki gün bir araya gelen arkadaş grubu, farklı camilerde sabah namazlarını kılmalarının ardından halı sahada futbol maçı yapıyor.

İlçedeki değişik meslek grubundan ve yaştan 30 kişilik arkadaş grubu, sabah namazlarını camide kılmalarının ardından haftada iki kez halı sahada buluşuyor.
Her hafta farklı sayıdaki katılımla bir araya gelen arkadaş grubu, önce ısınma hareketleri yapıyor, ardından halı sahada futbol oynayarak sporlarını tamamlıyor.
Yaklaşık 1 saatlik maçın ardından evlerine dağılan gruptakilerden, eğitimine devam eden okullarına, çalışanlar ise işlerine gitmek için hazırlanıyor.
Yaz- kış demeden 15 yıldır sabah namazı sonrası futbol maçına katılan 58 yaşındaki emekli İlyas Karademir, AA muhabirine, başlangıçta sadece yürüyüş yaparak başladıkları sporu futbol oynayarak sürdürdüklerini söyledi.

Etkinliklerine her yaş grubundan kişilerin katıldığını anlatan Karademir, "Herhangi yaş sınırımız yok. Sabah namazımızı farklı camilerde kılsak bile halı sahada toplanıyoruz. Buraya gelenlerin arasında avukat, polis, öğretmen, öğrenci, esnaf, emekli yani her meslekten insan var. Ortaokul öğrencisinden 70 yaşındaki ağabeylerimize kadar farklı yaş grubu ve meslekten dostlarımızla yaptığımız etkinliği 15 yıldır sürdürüyoruz" diye konuştu.

Avukat Ümit Aydemir de (38) her hafta salı ve cumartesi günleri mutlaka sabah namazından sonra bir araya geldiklerini, her geçen gün gruplarına katılımın da arttığını söyledi.

Uzun süredir etkinliğe katıldığını vurgulayan Aydemir, "Namazımızı kılıp manevi huzur buluyoruz. Ardında da bedenimize huzur veriyoruz. Eğlenceli dakikalar geçiriyoruz. Yaşlılarla gençlerimizi spor vesilesiyle kaynaştırıyoruz. Güne de zinde başlıyoruz'' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA