Mhp Genel Başkanı Bahçeli’nin İzmir Ziyareti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, çıkarılan torba yasaları eleştirerek, “Bu torbacılara ‘dur’ demek lazım” dedi.

Mhp Genel Başkanı Bahçeli’nin İzmir Ziyareti

Yerel seçim çalışmaları kapsamında iki gündür İzmir’in ilçelerini gezen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin son durağı İzmir’in Dikili ilçesi oldu. Dikili seçim bürosunu ziyaret eden Bahçeli, konuşmasında demokratikleşme paketini eleştirerek, “2014 yılı PKK tarafından özerklik yılı ilan edilmiştir. Oslo’dan başlayıp İmralı’ya oradan da mektuplarla Kandil’e giden müzakerenin sonunun ne olacağı tartışılır hale gelecek. Böyle bir durum söz konusu olursa Türkiye kardeş kavgası içerisine sürüklenebilir. Şimdi mecliste bir de usul çıktı. Duruyorlar duruyorlar bir torba yasa… Sanki yasanın başka adı yok. Eğer işsizliği çözmekle ilgili yasa çıkaracaksanız adını koyun, öğretmenlerin atamasını yapacaksanız adını koyun. Sanki ihanet yemeğini üzerinde tuz biber gibi dağıtıyorlar sonra torba yasa diyorlar. İki gün evvel bölünmeyi perçinleştiren, PKK’yı cesaretlendiren bir yasa paketi çıkıyor. Bu torbacılara ‘dur’ demek lazım. Bu torbalar Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yeni alışkanlığı” dedi.

“TÜRKİYE’NİN KADERİ 2015’TE DEĞİŞECEK”
Bahçeli, “30 Mart seçimleri belediye başkanlarımızı, belediye meclis üyelerimizi seçmekle kalmayacak siyasetin yeniden şekillenmesinde de süreci başlatacak olan gündür. 28 Ağustos 2014’te cumhurbaşkanı, 2015’te milletvekili seçimi olacaktır. Bu üç seçim birbirini tamamlamaktadır. Bunu üç nokta haline getirirsek Türkiye’nin kaderi 2015’te değişecektir. Sandıkta vicdanınızın süzgecinden geçen iradeyi kullanarak oy kullanın. Sandık görevlileri de sorumluluklarını yerine getirmelidir. Bu görev tam anlamıyla yapmak zorundasınız. Eğer bunu yapamayacaksanız ilçe başkanınıza müracaat edin, affınızı istemeniz ülkemiz için daha hayırlı olur” diye konuştu.

“SOKAKTAN UZAK KALINIZ”
Bu sene oy kullanacak gençlere hitaben konuşmasını sürdüren Bahçeli, “Bu Y kuşağı çağımızın her şeyi bilen insanlarıdır. Bunlar geleceğimizin teminatıdır. Bir odada saatlerce kalıyor ama odaya dünyayı getiriyor. İnternetin başında. Neyi merak ediyorsa onu araştırıyor. Bir iktidar değişikliğine ihtiyaç vardır. Bunu sokaklarda değil sandıkta aramalıyız. Bu ülkenin gençleri, her türlü demokratik hakkınızı kullanabilirsiniz, gerektiği şekilde eylem yapabilirsiniz ancak sokaktan uzak kalınız. Sokak karanlık, kimsesiz, kirli, kanlı ve tehlikelidir. Bu tehlikelinin ne olduğunu ancak yaşarsanız fark edersiniz. 10 milyon 36 bin gencimiz bulunuyor oy kullanacak. Bu irade önemli bir güçtür nereyi tutarsanız orayı iktidar yaparsanız” dedi.

Kaynak: İHA