Karatay'da Çöp Konteynerleri ve Çök Kovaları Yenileriyle Değiştiriliyor

Karatay Belediyesi, halk sağlığını yakından ilgilendiren temizlik çalışmalarına, eskiyen çöp sandıklarının değiştirilmesi ve hijyenik hale getirilmesi ile devam ediyor.

Karatay Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri İsmil'de 800 litrelik 100 adet çöp konteyneri ile Divanlar, Göçü, Hayıroğlu, Karakaya, Ovakavağı, Yarma ve Zincirli beldelerinde 400 litrelik toplam 528 adet çöp konteyneri ve 140 adet çöp kovasını yenileri ile değiştirdi.
Halkın sağlını ön planda tuttuklarını belirten Karatay Belediyesi Temizlik İşleri yetkilileri, köy ve beldelerde çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Karatay'ı daha düzenli ve temiz bir ilçe haline getirerek, halk sağlığının korunması noktasında gereken hassasiyeti gösterdiklerini vurgulayan yetkililer, "Halen çöp sandığı ihtiyacı bulunan bölgelerimize yeni çöp sandıkları ulaştırılmakta, yeşil alanlar, dinlenme yerleri ve parklarda hissedilen çöp kutusu eksikliği de yenilerinin konulmasıyla ortadan kaldırılmaktadır" dedi.

Çöp sandıklarının kullanımı konusunda vatandaşlardan daha duyarlı hareket etmelerini isteyen yetkililer, vatandaşları çöpleri çöp sandığı içerisine atmaları ve çöp poşeti kullanmaları yönünde uyardı.
Kaynak: AA