Borçka'da Afet Konutlarının Temeli Atıldı

Borçka ilçesinde 102 afet konutu için temel atma töreni düzenlendi.

Borçka Merkez Mahallesi'ndeki törene, Artvin Valisi Kemal Cirit, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Borçka Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, Borçka Belediye Başkanı Oral Küçük, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı yetkilisi Ahmet Atik, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Salih Avcı, İl Özel İdare Genel Sekreteri Orhan Yazıcı, daire amirleri, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Vali Cirit, törende yaptığı konuşmada, Artvin'in kendi özgün yapısıyla Türkiye'de oldukça farklı bir yere sahip olduğunu belirterek, "Ülkemiz umarım afetlerle hiç karşılaşmaz fakat bu ülkenin yüzde 70'lik kısmı afete maruz kalmaya müsait, deprem ve sellik etkisi oldukça yüksek. Biz deprem açısından biraz daha şanslı iller arasındayız. Bu ülkenin ortak gücünü ortak akılla bir araya getirerek afetler başta olmak üzere her türlü krizde birlikteliği ve gücü sağlamamız gerektiğini bir kez daha anlamış oluyoruz. Depremlere hazırlıklı olacağız, yangına da, sele de" dedi.

İnşa edilecek afet konutlarının temel atma töreni için bir araya geldiklerini ifade eden Cirit, "İlimizde şu ana kadar buradan kat kazanan 845 vatandaşımız var. Bugün 102'sini Borçkalı hemşehrilerimiz için devletimiz yapmakta, çeşitli ilçelerimizdeki vatandaşlarımızın hizmetine sunulmak üzere 200'ü aşkın kısmının inşası ise devam ediyor, geri kalanları da yer sorununu çözmemiz halinde tamamlamak istiyoruz" diye konuştu.

Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Salih Avcı, yapılmakta olan 102 afet konutunun 13 kat ve 2 bloktan oluştuğunu, her dairenin 105 metrekare olarak planlandığını kaydetti.

Kaynak: AA