Ulucanlar Sanat Sokağı Sanatçıları Sergide Buluştu

Yüzlerce sanatçının eserine ev sahipliği yapan Hamamönü Sanat Galerisi, Ulucanlar Sanat Sokağı sanatçılarını ağırlıyor.

Birbirinden değerli sanatçıların, birbirinden değerli eserlerinin sergilendiği Hamamönü Sanat Galerisi, hem geleneksel hem de modern sanat dallarının en güzel örneklerine ev sahipliği yapmaya başladı.


Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi Sanat Sokağı’nda çalışan 42 sanatçının 100’e yakın eseri, sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergide, geleneksel sanatların hemen hemen hepsiyle karşılaşmak mümkün. Ebru, hat, çini, minyatür, tezhip, kaat-ı ve keçe gibi geleneksel sanatlar ile seramik, cam üfleme, takı, gümüş, sulu ve yağlı boya gibi modern sanatların en güzel örneklerinin yer aldığı sergi, Ankara içinden ve dışından yüzlerce sanatseverin beğenisini topladı. Ulucanlar Sanat Sokağı Sanatçıları Karma Sergisi, hafta sonuna kadar açık kalacak.

“SANAT VAZGEÇİLMEZ BİR UNSURDUR”
Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, toplumların gelişmesinde sanatın vazgeçilmez bir unsur olduğunu söyledi.

Çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmada sanatın önemli bir rol oynadığını anlatan Tiryaki, sanatla uğraşan insanların kötülük düşünemeyeceğini dile getirdi. Başkan Tiryaki, sanatın insanlara sorumluluk bilinci aşıladığını ifade ederek şöyle konuştu: “Bir çocuk resim yapıyorsa, enstrüman çalıyorsa ondan desteğimizi asla esirgemeyiz. Altındağ’da ortaya çıkmayı bekleyen ne cevherler var. Amacımız bu yetenekleri bulup keşfetmek. Bu çocuklar sanatla uğraşmaya devam ettikçe, vatanına milletine hayırlı birer evlat olacaklar.” Altındağ’da sanata gösterilen ilginin her geçen gün arttığını kaydeden Tiryaki, bu sayede birlik ve beraberlik duygusunun daha da güçlendiğini vurguladı.

“SANATA ÖNEM VERENLER İNSANA ÖNEM VERİR.”
Sedefkâr Erol Kadıoğlu, kendilerine bu imkânı sunan Altındağ Belediyesi’ne teşekkür etti. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’yle birlikte Altındağ’da sanatsal faaliyetlerin giderek arttığına dikkat çeken Kadıoğlu, “Sanata önem verenler insana önem verir” dedi.

Kadıoğlu, yerel yönetimler alanında Altındağ Belediyesi’nin her alanda örnek oluşturduğunun altını çizerek, bu sayede daha bilinçli bireylerin yetişeceğini sözlerine ekledi.

Minyatür sanatıyla uğraşan Sabahat Kırçak da sanatın birleştirici özelliğine değindi. Sanatın insanlar arasında bir köprü görevi üstlendiğini kaydeden Kırçak, “Sanat, barışa açılan bir kapıdır. Sanatta kötülüğe yer yoktur. Gönüllerin huzura kavuşması kalplerin ferahlamasında sanatın rolü büyüktür” dedi.

Kırçak sanata ve sanatçıya verdiği destekten dolayı Altındağ Belediyesi’ne ve Başkan Tiryaki’ye teşekkür etti.
Kaynak: İHA