Kent Müzesi’nde Açılış Hazırlığı

Altındağ Belediyesi tarafından yapılan ve Ankara’ya yeni bir soluk kazandıracak olan Ankara Kent Müzesi’nde açılış için son aşamaya gelindi.


Altındağ Belediyesi Kent Müzesi, Başkent’in kuruluş yıllarından günümüze kadar geçirdiği evreleri ve tarihsel gelişimini yansıtacak. Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi içerisinde yer alan müze, kent geçmişinin korunmasında ve canlanmasında da önemli rol oynayacak. Hazırlıklarında son aşamaya gelinen müze, daha açılmadan ödül bile aldı. Kent Müzesi ve Kent Müzesi’nde sergilenmek için bekleyen pul koleksiyonu daha müzedeki yerini almadan ödül aldı. Altındağ Belediyesi Kent Müzesi’ne bağışlanan “Posta Pullarında Ankara” konulu posta pulu koleksiyonu, Ankara Pul Müzesi Sergisi’nde sergilenmeye hak kazandı.

Ayrıca Kent Müzesi’nde yer alacak bir başka koleksiyon olan “1841-1941 Ankara Posta Damgaları” koleksiyonu ise KKTC Lefkoşa şehrinde düzenlenen “Kıbrıs Türk Postaları 50’nci yılı uluslararası pul sergisinde sergilenmeye hak kazandı ve koleksiyon “93 puan” alarak altın madalyaya layık görüldü.

Ankara Kent Müzesi projesi ise yarışmanın 4 önemli ödülünden biri olan “En iyi Türkiye Koleksiyonu Ödülü”nün sahibi oldu.

BAŞKENT’İN TARİHİ UNUTULMAYACAK, ANKARA BURAM BURAM TARİH KOKACAK
Başkent’in tarihini, coğrafyasını, ekonomisini ve kültürel değerlerini kapsayan Kent Müzesi Kütüphanesi’nde, bazı Ankara Seyahatnameleri’nin gerçek nüshalarından koleksiyonlara, Seymenlere ait eşyalardan Ankara’ya özgü materyallere, fotoğraf ve kitaplardan Ankara’nın tarihini ve kültürünü yansıtan başka öğelere kadar pek çok şeyi görmek mümkün olacak. Hediyelik eşya satış birimi ve çocuk atölyesi de müzede yer alacak.

Tarihi değişimi sergilemek ve yorumlamak amacı taşıyan Ankara Kent Müzesi, Ankara’nın tarihsel aşamalarını alışılagelmişin dışında ortaya koyacak. Ankara’nın kültürel değerlerinin korunması ve saklanmasında da çok önemli bir görev yerine getirecek olan müze, Ankara tarihinin tüm öğelerini gelecek kuşaklara aktaracak.

“ALTINDAĞ MÜZELERİ İLE ANILMAYA BAŞLADI”
Altındağ’ın müzeleri ile de anılmaya başladığını belirten Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Ankara Kent Müzesi projesini de çok önemsediğini söyledi.

Tiryaki şöyle devam etti:
“Ankara’nın tarihi dokusuna özgü kitap, dergi, kartpostal, fotoğraf gibi unsurlar müzedeki yerini almaya başladı.

Müzenin açılmasına kısa bir süre kala Ankara’nın tarihsel dokusunu yansıtan antika ürünlerin bağışları da devam ediyor. Kent Müzesi’nde görev yapan eser alım kurulu üyeleri, Ankara kültürüne özgü ürünleri değerlendirmeyi sürdürüyor. Koleksiyoncular ve antikacılar ise daha şimdiden Kent Müzesi’ne büyük ilgi gösteriyor.”
“Bir Başkent ne kadar susturulursa susturulsun, o daima konuşur” diyen Başkan Tiryaki, Ankara Kent Müzesi sayesinde, Ankara’nın hiç susmayacağını, tarihi ve kültürel değerleriyle daima konuşacağının altını çizdi. Tiryaki, tüm ilgilileri müzeyi takip etmeye ve bağış yapmaya çağırdı

Kaynak: İHA