Hüyük'te Tarım Alanları Suyla Buluşuyor

Konya'nın Hüyük ilçesinde tarım alanları suyla buluşuyor.

Hüyük Belediye Başkanı Nusret Akgümüş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yörede yapımı 2012 yılında tamamlanan ikinci göletin havzasında toplanan suların, bölgedeki tarım alanlarının yakın bir zamanda suya olan özlemini bitireceğini söyledi.

Gölet havzasında depolanan suların hayata geçirilecek damla sulama projesi kapsamında çevresindeki tarım arazileriyle buluşturulacağını anlatan Akgümüş, şunları kaydetti:
"Konya İl Özel İdaresi tarafından ihale edilen ve yüklenici firma tarafından başlatılan damlama sulama projesi çerçevesindeki çalışmalar tamamlanmak üzere. İnşallah yaz döneminde göletimiz havzasındaki sular 2.kısım arazilerle buluşacak. Bilindiği gibi, daha önce de birinci göletimiz, çevresindeki ekili alanlara sularıyla hayat vermişti. Her iki göletimizin devreye girmesiyle yöremizde organik çilek, meyve,sebze üretimi daha da hamle yapacaktır. İlçemizin kalkınması için önemsediğimiz bu yatırımların devreye girmesinden dolayı yaşadığımız mutluluğun tarifi yok. Emeği geçen tüm kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum. Hüyük ilçemiz hizmetlerin en iyisine layıktır."
Kaynak: AA