CHP Tekirdağ mitingi 2014 - Kılıçdaroğlu'ndan 'anne' gafı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gaflarına bir yenisini daha ekledi. Kılıçdaroğlu dili sürçünce, Başbakan'ın annesinin de yolsuzluk olaylarına karıştığını söyledi.

CHP Tekirdağ mitingi 2014 - Kılıçdaroğlu'ndan 'anne' gafı
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Tekirdağ mitinginde gafa imza attı. 17 Aralık tarihinde yapılan operasyonlar hakkında konuşan Kılıçdaroğlu dili sürçünce, Başbakan'ın annesinin de yolsuzluk olaylarına karıştığını söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın annesinin öldüğünü hatırlayan Kılıçdaroğlu, özür dileyerek, 'Afedersiniz, annesi değil' dedi.

Konuşmasında yakın zamanda büyük bir provokasyonun yaşanabileceğini iddia eden Kılıçdaroğlu, provokasyonlara asla alet olmayacaklarını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Trakya turunun son mitingini Tekirdağ'da gerçekleştirdi. Sabah saatlerinde Edirne'de kaldığı otelden ayrılan Kılıçdaroğlu, öğle saatlerinde seçim otobüsü ile Tekirdağ'da miting yapacağı alana geldi.

Miting için Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran vatandaşlara yağmurun altında seslenen Kılıçdaroğlu, huzur ve barışın hakim olduğu Türkiye'yi inşa edeceklerini söyledi

30 Mart'ta demokrasi yağmuru yağacağını dile getiren Kılıçdaroğlu, “Bereketli gündeyiz. Çiftçi yağmur bekliyor, hepimiz yağmur bekliyoruz. Güzel bir Türkiye için çiftçinin ürünü bol olsun, alın terinin karşılığını alsın. En büyük arzumuz o. O nedenle toprağı besleyen yağmurdan şikayet etmeyeceğiz. O yağmuru bekliyoruz. İnşallah 30 Mart'ta yeni bir yağmur yağacak. Demokrasi yağmuru... Huzur içinde olacağız” ifadelerini kaydetti.

“TÜRKİYE'NİN YENİ BİR BAŞBAKANA İHTİYACI VAR”

Temiz bir siyaset için, halka hesap veren bir siyaset için, işsizlere iş bulmak için, çiftçinin alın terini değerlendirmek için, barış içinde yaşamak için Türkiye'nin yeni bir yönetime, yeni bir başbakana ihtiyacı olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, “Onu sizler gerçekleştireceksiniz, bizler de çalışacağız söz veriyorum. Bu ülkenin bütün çiftçilerine sesleniyorum. Bu ülkenin bütün emeklilerine sesleniyorum, bütün işsizlerine, bütün emeklilerine, bütün namuslu memurlarına, öğretmenlerine sesleniyorum. Biz yoksulluğu engelleyeceğiz dediler, milletten oy istediler, millet oy verdi. Biz yasakları engelleyeceğiz dediler, millet yine oy verdi. Verilen her oya saygı duyarım. Hangi partiye verilmiş olursa olsun. Demokrasilerde yurttaşlar giderler oylarını kullanırlar. Şu veya bu partiye oy verdi diye hiçbir yurttaşımı suçlamadım. Ama şunu söylüyorum artık. Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren değerli yurttaşlarıma sesleniyorum. Bu iktidar sizi kandırdı, yalan söyledi.

Bunlar sizi zengin edeceğiz dediler kendileri köşeyi döndüler. Size sadece din iman edebiyatı yaptılar. En temiz duygunuzu, manevi duygunuzu, dini inancınızı açıkça sömürdüler. Hz. Muhammed der ki; 'iman ile yalan bir arada olmaz.' Bunlar yalancı. Yolsuzluğu önlediler mi? Gırtlaklarına kadar battılar. Kendi hırsızlıkları çıkmasın diye internet yasağı getirdiler. Hangi yasağı getirirseniz getirin Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkede olduğu sürece bütün yolsuzluklarınızı halka anlatacaktır. Yarın sandığa gideceksin ve bir şey daha söylüyorum Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren saygı değer yurttaşlarıma sesleniyorum. Eğer Adalet ve Kalkınma Partisi'ne hala oy verirseniz harama ortak olursunuz. Ya helale oy verin ya haramdan yana tavır takının” diye konuştu.

“MAL VARLIĞIM ALIN TERİ İLE KAZANDIĞIM PARANIN KARŞILIĞIDIR”

Siyasete girdiği gün mal varlığını internet sitesine koyduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, mal varlığının alın teri ile kazandığı paranın karşılığı olduğunu söyledi.

1971 yılından bu yana Recep Tayyip Erdoğan'ın aldığı aylığın en az 2 katı fazlasını aldığını savunan Kılıçdaroğlu, “Benim mal varlığım meydanda. Alın teri ile kazanılmış. O zaman ayın 30'unda sandığa gidiyoruz. Elimizi vicdanımıza koyuyoruz. Diyoruz ki soyguna, hırsızlığa yeter. Bıktık bunlardan diyeceksiniz yeni bir Türkiye'nin önünü açacaksınız” dedi

Türkiye'nin kan ve gözyaşı ile kurulduğunu anımsatan Kılıçdaroğlu, “Çanakkale'de dedelerimiz kucak kucağa yatıyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bütün mal varlığını bu ulusa feda etti. Hiçbir zaman hesap vermekten çekinmedi. Her kuruşun hesabını yüce millete vermeyi onurlu görev bildi. O nedenle onun adı Atatürk'tür. O nedenle biz onu başımızın üstünde taşıyoruz. 17 Aralık günü rüşvet ve yolsuzluk operasyonu yapıldığı gün sabah 10.00 civarında TBMM önünde genç bir çocuk açım diye kendisini yaktı. O bizim çocuğumuzdu. Günlerdir açım diyor. O çocuk 10 gün sonra hayatını kaybetti. Van'da bir baba, evladı naaşı sırtında ve bir torbada taşıyor. Bir Türkiye manzarası. Defalarca söyledim. Çiftçi kardeşlerime söyledim. Her yerde söyledim. Senin annene hakaret eden adama hala oy vermeye devam edecek misin? Benim ağrıma gidiyor. Senin nasıl ağrına gitmiyor? Her yerde söyledik çiftçi perişan. Ayçiçeği, buğday üretiyorsunuz. Allah aşkına alın terinin karşılığını alıyor musunuz? Siz hiç koskoca Türkiye Cumhuriyeti'nin saman ithal edeceğini düşünür müydünüz? Böyle bir şey olmaz. Her seçim meydanlarında dedik ki mazotu çiftçiye 1 buçuk liradan vereceğim. Bunun sözünü verdim. Hemen dediler ki efendim kaynağı nereden bulacaksın. Ben maliyeciyim, her kuruşunu hesapladım. Petrolün gelişi, rafineride işleyişi, benzin istasyonlarına gelmesi, benzin istasyonu sahiplerinin kârı dahil çiftçiye 1 buçuk liradan verdiğim takdirde kimse zarar etmiyor. Kaynağı nereden bulacaksın diyordu. Şimdi çiftçi kardeşim kaynağın yerini öğrendi, rakamını öğrendi. Rakamı ne kadardı 85 milyar euroydu. Türkiye'nin bu bölgede çok büyük bir güç olduğunu hepimiz biliyoruz. Hollanda Konya'dan küçük. Hollanda'nın yıllık tarım ürünü ihracatı 80 milyar dolar. Türkiye'nin 12 milyar dolar. Çünkü 2 Trakya büyüklüğündeki alan, 35 milyon dönüm alan üretilmiyor. Çiftçi ekmiyor çünkü karşılığını alamıyor. Türkiye'nin hikayesi de bu” şeklinde konuştu.

CHP olarak kişisel çıkar peşinde koşan bir parti olmadıklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, tek amaçlarının halkın zenginleşmesi, ülkede barış ve huzurun olması olduğunu belirtti

'PROVOKASYONLARA ASLA ALET OLMAYACAĞIZ'

Yakınlarda büyük provokasyon yaşanabileceğini iddia eden Kılıçdaroğlu, 'Ülkesini seven, çocuklarını düşünen, geleceğini düşünen bütün yurttaşlarımın vicdanına sesleniyorum. 30'unda sandığa gideceğiz. Temiz ve güzel bir Türkiye umut edeceğiz. Huzurlu bir şekilde gideceğiz. Provokasyonlara asla alet olmayacağız. Bunlar yakında büyük provokasyon yapabilirler. Hatta Erdoğan'a suikast ayağından bir şeyler de yapabilirler. Gerçeği görün. Her türkü provokasyonu yapabilirler. Hepimiz sandıklara sahip çıkacağız. Gerçekleri göreceğiz. Öyle yola çıkacağız ve mücadelemizi öyle yapacağız. Biz güzel bir Türkiye inşa edeceğiz. Huzur içinde yaşayacağımız bir Türkiye inşa edeceğiz. Nazım'ın dediği gibi;'Bir ağaç gibi tek ve hür. Bir orman gibi kardeşçe' yaşayacağımız bir Türkiye inşa edeceğiz. Çiftçisi memnun olacak, işsizi memnun olacak, emeklisi memnun olacak, sanayicisi memnun olacak. Elbetteki sorunlarımız olacak ama sorunları beraber çözeceğiz, hakça çözeceğiz, adaletle çözeceğiz, demokrasimizi güçlendireceğiz' dedi.

“TRAKYA TÜRKİYE'NİN EN GÜZEL BÖLGELERİNDEN BİRİSİ”
Mitingin sonunda Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Albayrak'ı yanına çağıran Kılıçdaroğlu, 30 Mart yerel seçimlerinde destek istedi

Trakya'nın Türkiye'nin en güzel bölgelerinden birisi olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, “Trakya aydın insanların olduğu, demokrasi aşığı, barış aşığı insanların olduğu bir yer. Size hizmet ediyoruz belediye başkanlarımızla. Öncelikle ben geçmiş dönemde size hizmet eden Adem Dalgıç'ı çağırıyorum. O iyi bir CHP'li. Size hizmet etti. Uluslararası ödüller aldı. Pek çok başarının altında imzası oldu. Görev değişikliği yaptık. Bir başka arkadaşımız Tekirdağ'ın abisine dedi ki;'gel Tekirdağ'da büyükşehir belediye başkan adayı ol.' İkisiyle de gurur duyuyorum. İkisini de size emanet ediyorum. Onlar size hizmet edecekler, sizinle beraber olacaklar. Ben yollardayım. 24 saat çalışıyorum. Sizden sadece 1 günde 10 dakika çalışmanızı istiyorum. Geçmişte herhangi bir nedenle CHP'ye oy vermemiş herhangi vatandaşımızı ikna etmenizi istiyorum. Türkiye'nin geldiği durumu görüyorsunuz. Bu kişi toplumu bölüyor, toplumu ayrıştırıyor, toplumda kavga çıkarıyor. Kavgadan da nasiplenmek istiyor” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA