Milas'ta Muhammet Tokat Başkanlığını Perçinledi

Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre yüzde 50 oy bandına ulaşarak belediye başkanlığını ilan eden Muhammet Tokat, yaptığı konuşmada Milas halkına teşekkür etti.

Milas'ta Muhammet Tokat Başkanlığını Perçinledi

2014 Mahalli İdareler Genel Seçimi’nin ardından açıklanan resmi olmayan sonuçlara göre; Milas Belediye Başkanlığını CHP Belediye Başkan Adayı Muhammet Tokat kazandı. Rakiplerini büyük bir farkla geride bırakan Muhammet Tokat, oy oranını yüzde 50 bandına çekerek tarihi bir başarıya imza attı. Seçim başarısını kutlama etkinliklerinde halkla seslenerek geçiren Tokat, yaptığı konuşmada herkesin belediye başkanı olduğunu vurguladı ve Milas halkına teşekkür etti.

Milas’ta sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilen 2014 Mahalli İdareler Genel Seçimi ardından belediye başkan adayları ve partililer seçim sonuçlarını heyecanla bekledi. Sandıkların açılmaya başlamasından sonra CHP Milas Belediye Başkan Adayı Muhammet Tokat, başkanlığını ilan etti.

Oy oranlarının açıklanmasıyla seçim bürosunda toplanan CHP’liler, Tokat’ın oy yüzdesini an an takip ettiler. Tokat’ın açıklanan oy oranlarıyla rakiplerini geride bırakması ile CHP İlçe Başkanı Suat Özcan, seçim bürosunda bir konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmasında Tokat’ın ezici üstünlükle önde olduğunu belirten Özcan; “Şimdiye kadar gelen Milas merkez ve köylerinde büyük üstünlükle öndeyiz. Bundan sonra gelecek oylar, sonucu değiştirmeyecek. O yüzden hepinizin coşkusunu sevincini paylaşıyoruz. Buraya örgütümüzün hepinizin, gençlerimizin, sizlerin desteğiyle bugünlere geldik. Ben sizlerle gurur duyuyor, sizlere teşekkür ediyorum. Siz aydınlığı seçtiniz hepinize teşekkür ediyorum. Kazananlar, büyük coşkuyu Atapark’ta yaşayacağız. Artık kazananlar olarak daha hoşgörülü davranmalıyız. Ama coşkunuza sonsuz katılıyorum.” dedi.

Daha sonra seçim bürosundan hareket eden partililer, kortej ve sloganlar eşliğinde Atapark’a yürüdü. Atapark’ta düzenlenen kutlama etkinliklerinde Pusula müzik gurubunun konseriyle zafer sevinci havai fişek gösterileriyle devam etti.

Kutlamalar için hazırlanan platformdan meclis üyeleri ve ailesi ile birlikte halkı selamlayan Tokat, burada yaptığı konuşmada herkesin belediye başkanı olduğunun altını çizdi. Tokat, halka seslendiği konuşmasında; “Biraz önce eşim ve çocuklarım ile beraber sonucu beklemek için bir ortamdaydık. 2009’dan bu yana sanki 5 yıl geçmemiş gibi… Sanki daha 2009’un sonuçlarını bekliyormuşuz gibi bir ortamımız vardı. Ama şunu biliyorum ki hiç birimizin sizler gibi sonuçtan zerre kadar bir kuşkusu yoktu. Çünkü şuanda sahnede olan ya da olamayan ya da şuan sahnenin önünde olan birçok insan çok mücadele etti. Hep beraber dedik ki biz çok büyük ve coşkulu bir aileyiz. Ben 20 yıl Milas’ta avukatlık yaptım. 5 yıl belediye başkanlığı yaptım ve bu süreçte yine karşınıza çıktım. Yani Milas’ta 25 yılımı geçirdim.” dedi.

“MİLAS HER YERE GEREKEN MESAJI VERDİ”
Seçim sonuçlarının henüz tam olarak açıklanmamış olmasına rağmen Milas’ın her yere gereken mesajı gönderdiğini ifade eden Tokat, “ Milas’ın belediye başkanlığı makamı hiçbir zaman boş kalmaz. Bu akşam burada bir sahne kurulmuş, bu insanlar toplanmış mutlaka konuşulacak bir adam bulunur. Ama şu bulunmaz! Ben cumhuriyetin, Atatürk’ün bir evladıyım. ‘Ben dürüstlüğün bir simgesiyim ve ben Milas’ı çağdaş bir yere getirmek için sizlerle yola çıkmışım’ diyen bir adam bulunmaz. Bugün burada bu coşkuyu paylaşmak için toplanmışız. Ben eşimle, çocuklarımla ve meclis üyesi arkadaşlarımla bu coşkuyu biraz önce paylaştım. Ama bu coşkuyu sizle paylaşmamız çok önemli. Sonuçlar tam olarak açıklanmadı ama Milas’ta ve Milas’tan Türkiye’ye verilecek mesajda ben ve arkadaşlarım tam 9 aydır ekmek yemek, yatak yüzü görmediler. Milas’ı tek tek dolaştılar ve bu sonucu alabilmek için birçok fedakarlığa katlandılar. Türkiye’nin neresinden hangi sonuç gelirse gelsin bu seçimde ve bu sonuçta şapka düştü kel göründü. Hırsız ortaya çıktı dürüst ortaya çıktı. Milas her yere mesaj gönderiyor. Ben arkadaşlarımızla birlikte şehir merkezimizde beldelerimizde köylerimiz de çok güzel çalışmalar yaptık. Bu ekibin çalışması sayesinde güzel bir başarı elde ettik. Önümüzdeki beş yıl içerisinde sizlerle beraber karşılıklı iyi niyet, dayanışma ve çalışma gayreti içerisinde bir beş yıl geçirmek dileğiyle, ben ve arkadaşlarım adına Milas halkına teşekkür ediyorum.” dedi.

Kaynak: İHA