Başkan Gökçek’ten İlk Seçim Değerlendirmesi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ilk seçim sonuçlarını değerlendirerek, “Ankara’da AK Parti büyükşehir ve 21 ilçeyi kesinlikle kazanmıştır.

3 ilçede de durum ortadadır. Sandıkların tamamı açılınca ortaya çıkacaktır. AK Parti tarihi zaferini kazanmıştır. Hiçbir kuşkumuz yok” dedi.

Başkan Gökçek, Ankara’da seçimlerin tahmin ettiği gibi geçtiğini vurgulayarak, “Farklı bir netice yok. Yüzde 50’ye yüzde 39 bitecek” diye konuştu.

Daha önce pek çok medya kuruluşunda yaptığı açıklamayı anımsatan Başkan Gökçek, şöyle konuştu:
“Seçim öncesi bizi Ankara, İstanbul gibi yerlerde düşük gösterip manipülasyon yapacaklar, insanları sokağa dökecekler, demiştim. Maalesef Cihan Haber Ajansı, mihrak noktası, tamamen manipülasyon yaparak, gerçekdışı verilerle ortalığı karıştırmak istiyor. Ben 7-8 puan önde giderken NTV’de aniden aşağıya düşüverdik. Tam bir manipülasyon. Yeniden aradık. Cihan’dan aldık, ona göre veriyoruz dediler. Kimse Cihan Haber Ajansına inanmasın. Cihan’a göre Türkiye’de AK Parti yüzde 30 alıyordu. Her yerde kaybediliyordu.”

“17 ÇEVRE İLÇENİN 16’SINI AK PARTİ KAZANIYOR”
Bu manipülasyonun bir uzantısı olarak Ankara’da CHP’nin ve adayı Mansur Yavaş’ın kullanıldığını ifade eden Başkan Gökçek, “Bir de baktık ki çıktı basın toplantısı yaptı. ‘Çankaya’da ileride gidiyoruz’ dedi.

‘Orada ileride olduğumuza göre bu seçimi aldık’ diyor. Hadi canım sende. Ankara’da 25 ilçe var. NTV’de çevre ilçelerini de tek tek sayıyor. 17 çevre ilçemiz var 16’sını AK Parti kazanmış, diğerinde başka parti, Keçiören, Gölbaşı’nda AK Parti, Mamak’ta AK Parti, Sincan’da AK Parti kazanmış, Altındağ’da AK Parti kazanmış. Yenimahalle ortada gidiyor, Etimesgut ortada gidiyor. Her tarafı biz kazanırken hikmeti ilahi bir de bakıyorsunuz. Cumhuriyet Halk Partisi Ankara’da kazanmış, bu bir akıl tutulması bu bir manipülasyondur. Kimse bunlara iltifat etmesin” dedi.

“YÜZDE 10 PUAN FARKLA KAZANACAĞIZ”
Seçimlerin daha önce açıkladığı gibi Ankara’da AK Parti yüzde 50, CHP yüzde 39 şeklinde sonuçlanacağını vurgulayan Başkan Gökçek, ilçelere yönelik de değerlendirme yaparak, 17 çevre ilçede Mansur Yavaş ile arasındaki farkın yüzde 6.1 olduğunu kaydetti.

Merkez ilçelerde ise ortalama yüzde 30 ile 50 puan arasında fark olduğunu vurgulayan Başkan Gökçek, “Vatandaşlarımız rahat olsun. Bunları her zaman yaptılar. Geçen seçimde de hatırlarsanız İstanbul’da Gürsel Tekin ekrana çıktı, ‘İstanbul’u kazandık’ dedi.

Sonra ne oldu? Sonra her zamanki gibi mağlubiyet. CHP’nin alışkanlığı bu. Şimdi yanına Cihan Haber Ajansı’nı da almış, el ele gidiyorlar. Hayırlı olsun” diye konuştu.

Seçimi kazanacaklarından en ufak bir kaygısı bulunmadığına dikkat çeken Başkan Gökçek, farkın yüzde 7.5 olduğunu ve çevre ilçelerden gelen oylarla bu oranın en az 10 puan farkla sonuçlanacağını kaydetti.

Sandık görevlilerini de uyaran Başkan Gökçek, “Son ana kadar sandıkların başından ayrılmayın. Oylar Seçim Kuruluna giderken aynı arabaya binin ya da arkadan gelecek bir arabaya binin. Müşahitler sandık başlarından ayrılmasın” dedi.

Başkan Gökçek, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“Ankara’da AK Parti büyükşehir ve 21 ilçeyi kesinlikle kazanmıştır. 3 ilçede de durum ortadadır. Sandıkların tamamı açılınca ortaya çıkacaktır. AK Parti tarihi zaferini kazanmıştır. Hiçbir kuşkumuz yok. Bu manipülasyonu yapanlar utansınlar. Sırf Türkiye’yi karıştırmak için bu tip hareketler yapmak kar getirmeyecek. Bir-iki saat içinde seçimlerin yüzde 100’ü bitecek. Hiç mi utanmayacaksınız? Yarın bunu nasıl izah edeceksiniz. En çok da ben dalga geçeceğim. Biz seçimi kazandık hayırlı uğurlu olsun.”
Kaynak: İHA