Ak Partili Hotar’dan 'İzmir’de Seçimlere Şaibe Karıştı” İddiası

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, “İzmir adına kötü bir demokrasi sınavı olmuştur.

Sonuçları reddediyoruz. İzmir muz cumhuriyeti değildir. Seçimlere şaibe karışmıştır” dedi.


İktidarın ve muhalefetin yerel seçimlerde en önemli yarışlar arasında gördüğü İzmir’de oy sayımlarına devam edildiği sırada AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar seçime şaibe karıştığını öne sürerek basın mensuplarına açıklamada bulundu. Celal Atik Spor Salonu’ndaki İzmir İl Seçim Kurulu Basın Merkezi’nde yaptığı değerlendirmede Hotar’ı İzmir Milletvekili Aydın Şengül, AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay da yalnız bırakmadı.

“ÇOK İNCİTİCİ”
Gerekli itiraz haklarını kullanacaklarını açıklayan Hotar, “İzmir için çok hayırlı uğurlu olmadı şu anda canlı yayında da izleyebileceğimiz gibi montaj yalan yanlış değil tüm ilçelerinin seçimlerine şaibe bulaşmıştır. Kabul edilemez bir dirim. Sevgili İzmirlilerin çok değerli oyları resmi görevliler tarafından heba edilmektedir değiştirilmektedir sahtecilik yapılmaktadır resmi kaydı var. İtiraz ve gerekli girişimlerimizi yapacağız zaten. İki kere remzi görevliler açmadan torbaları teslim edin tonlamaları açılıyor mühürleri açmadan teslim edin diye iki kez resmi anons oldu. Garabet oluştu birer nüsha teslim edilen tutarakların yanına boş tutanak verildi ikinci tutanağı istediği gibi dolduruyor hangisi hakiki bilinemiyor. Muhtarı da istediği gibi koyuyor. Bunların hepsi kayıtlı. Ne acıdır ki güzel İzmir demokrasinin önderi İzmir’imizde oyların bu şekilde heba edilmesi, sahte imzaların atılması, sahte tutanakların tutulması, noktasında muhalefetin milletvekilleri ‘itirazınızı yapın ne olacak’ şeklinde duyarsız bir yaklaşım var. Çok incitici çok canımızı yaktı” dedi.

“İZMİR MUZ CUMHURİYETİ DEĞİLDİR”
Partilerinin adının Adalet ve Kalkınma Partisi olduğunu hatırlatan Hotar İzmir genelinde seçimlerin yinelenmesi gerektiğini vurgulayarak konuşmasını şu sözler ile sürdürdü: “Bizim adımız Adalet ve Kalkınma Partisi. Bilerek yanlış yapanın gereği yapılır. Eksiğimiz vardır bu ayrı. Bile bile bu kadar resmi yanlışlık olmasına buradaki görevlilerin partililerin de duyarsızlığını anlayamıyorum. Tek bir oyun bile bizden gitmesi bize gelmesi yanlıştır. Gereğini her yönüyle yapacağız şaibeli oldu, gölge düştü. Kamuoyunu bu konuda duyarlılığa davet ediyorum. İzmir’de seçimlerin tekrarları gerekmektedir. İzmir muz cumhuriyeti değildir. Burada hakkıyla hukukuyla gereği neyse herkes buna razı olacak şekilde gereğini yapmalıdır.”
MÜHÜRLERİ GÖSTERDİ
Açıklaması sırasında bulunan seçim torbaları üzerlerinde bulunması gereken mühürleri objektiflere gösteren Hotar konuyla ilgili adalet arayışına gireceklerini aktardı. Hotar şöyle konuştu: “Bir torbanın mührü yerde bulduk bu kadar gayri ciddi bir uygulama olamaz hepsini kınıyoruz. Adaletin gereğini yapacağını düşünüyoruz. Sonuna kadar mücadele edeceğiz.”
“SONUÇLARI REDDEDİYORUZ”
Bir basın mensubunun şu ana kadar İzmir’de üç ilçede AK Parti’nin başkanlık yarışının ipini göğüslediğini sorması üzerine Hotar şaibeyi işaret ederek, “Şu anda bizim ilçe görevlilerimizden aldığımız bilgilere göre beş ilçe daha var. Buraya gelince oylar buharlaşıyor şu anda üç ilçe görülüyor gibi ağırlıklı olarak ak parti oyları yok. Türkiye’de ak partinin gösterdiği barı yıldırımın teveccühü tek yol bırakmıştı sandıkta oyların buharlaştırılmasıydı herkesin gözü önünde yapılıyor.Z Sonuçları resmi ve doğru kabul etmediğim için doğru kabul etmiyorum reddediyorum.”
“HERŞEYE RAĞMEN”
Partisinin Türkiye genelinde istenilen başarı grafiğini yakaladığını da hatırlatan Hotar; “Milletimiz muhalefetin ve şer odaklarının yaklaşımının tersine son dere duyarlı hassas ve gündemi çok iyi okuyan özelliklere sahip. Başka bir ülkeye benzemiyoruz. AK Parti’nin yapacaklarına yönelik tercihte bulundu sekizinci seçimine girip oyunu artırarak çok yerde çıkmış olsun. Bize oy veren herkesin oyunda hakkı olduğuna inandık. İzmir’e belediyelerin 15 gün önce çalışmaya başlamaları gibi değil. Oyların bu şekilde hesaplanmasına çok üzüldük resmi bir ortamda bir mühür dokunulamaz. Bu mührü kıran benim evimin kapasını da kırar, çekte sahtecilik de yapar, sahte imza atan adam her şeyi yapar. Tüm İzmirliler sonuçlarına itiraz edeceğiz” diye konuştu.

YILDIRIM HER AN KONUŞABİLİR
Hotar AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın seçim sonuçlarını Seçim Koordinasyon Merkezi’nde takip ettiğini ve partisinin Genel Başkan sıfatıyla açıklama yaptığını dile getirerek Yıldırım’ın bugün ya da yarın her an açıklama yapabileceğini belirtti.

KOLAY OLMADI
İzmir’de 2009 yerel seçimlerinde 30 ilçeden sadece Bayındır’ı kazanan, Büyükşehir Belediye Belediye Başkanlığı’nda yüzde 31 alan AK Parti, 2014 yerel seçimlerinde yüzde 56 oy alan CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun karşısına Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım’ı çıkardı. AK Parti ‘Yıldırım’la çok kolay’ sloganıyla sahaya inerek seçim kampanyasını sürdürdü.
Kaynak: İHA