'çanakkale Geçilmez'Tiyatro Oyunu Sahnede

TBMM 22. Dönemi Bursa milletvekili Faruk Anbarcıoğlu'nun şiirini yazıp senaryolaştırdığı 'Bir Destandır Çanakkale Müzikal Anlatısı' Tayyare Kültür Merkezi'ndeki gösterime girdi.

'çanakkale Geçilmez'Tiyatro Oyunu Sahnede

Türkiye Büyük Millet Meclisi 22. Dönem Ak Parti Bursa Milletvekili Faruk Anbarcıoğlu'nun yazdığı 'Çanakkale Geçilmez' şiirini yazıp senaryolaştırdığı 'Bir Destandır Çanakkale Müzikal Anlatısı' Tayyare Kültür Merkezi'ndeki gösterime sunuldu. 2012 yılından bu yana Erdinç Ertüzün tarafından düzenlenen ve şefliği yürütülen müzikal oyun, 2013 yılında Bursa ve ilçelerinde 17 yerde gösterilirken Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da desteklendi. Türkler Türk Halk Müziği Gençlik Korosu’nun yanı sıra lise öğrencilerinden oluşan 50 kişilik bir ekibin yer aldığı müzikal oyunda 250 bin Çanakkale şehidinin kahramanlığı ve o dönemde yaşanan acıları anlatıyor.

3 Mart Keles Köy Dernekleri Organizasyonu ile Tayyare Kültür Merkezi'nde, 13- 14 Mart Yıldırım İlçe Milli Eğitim Organizasyonu ile Barış Manço Kültür Merkezi'nde, 17 Mart Uludağ Üniversitesi Organizasyonu ile Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde, 18 Mart Bursa Büyükşehir Belediyesi Organizasyonu ile Tayyare Kültür Merkezi'nde, 20-21 Mart Osmangazi İlçe Milli Eğitim Organizasyonu ile Eğitim Vadisi Kağan Köksal Kültür Merkezi'nde ücretsiz olarak sahnelenecek olan eser hakkında bilgi veren Türkiye Büyük Millet Meclisi 22. Dönem Ak Parti Bursa Milletvekili Faruk Anbarcıoğlu, “Bu savaş belki de savaşların anası olan bir savaştır. Orada yaşanılan hadiselerin insanın kanını donduran bir savaştır. İnanılması güç olan anıların yaşandığı bir savaştır. Velhasıl bu savaş Yüce Türk Milletinin kurtuluşuna giden yolun ağzındaki savaştır. Bu savaş insanlık tarihi boyunca gerçekleşen on dört bin savaştan dünya tarihinin seyrini değiştiren, en büyük, en önemli ve en kanlı savaşlardan biridir. Amacımız varlıkla yokluğun, süngü ile tüfeğin savaşını anlatmak. Oyundaki her şey yaşanmış olaylardan oluşuyor. Sadece isimler farklı” dedi.

Kaynak: İHA