Altın Gençlerle Şiir Dolu Buluşma

Altındağlı gençler için 16 farklı mahallede Gençlik Merkezleri açan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, gençleri hiç yalnız bırakmıyor.

Altın Gençlerle Şiir Dolu Buluşma
Sık sık merkezlere ziyaretler gerçekleştiren ve üye gençlerle sohbet eden Başkan Tiryaki, Çamlık Mahallesi’nde bulunan Cahit Zarifoğlu Gençlik Merkezi’ni ziyaret etti.
Gençlerin büyük ilgisi ve sevgisiyle karşılanan Başkan Tiryaki, üyelerin devam durumu ve dersler hakkında bilgiler aldı, bağlama ve resim kurslarını ziyaret etti. Başkan Tiryaki’nin çocuklara gösterdiği yakın ilgi ve samimiyet öğrencilerin büyük beğenisini topladı.

ŞİİR DOLU SOHBET
“Bugün buraya sadece sizlerle tanışmak ve sohbet etmek için geldim. Hafta sonumu size ayırdım” diyen Başkan Tiryaki, kitabın ve okumanın önemi üzerinde durdu. Okumanın insan ufkunu genişlettiğini, hayatta başarılı olmak için okumanın çok gerekli olduğunu söyleyen Başkan Tiryaki “Hepinizin evinde birden fazla televizyon var. Ama pek çok evde bir kitaplık ya da küçük de olsa bir kütüphane yok. Her evde mutlaka bir kütüphane olmalı ve hepiniz mutlaka okumalısınız” dedi.

Sohbette duygu yüklü dakikalar yaşandı. Başkan Tiryaki’ye merkez ziyaretinde eşlik eden 22’nci dönem milletvekili, şair ve yazar Atilla Maraş, çocuklara şairlik ve şiir yazma üzerine önemli bilgiler verdi. Şairler ve tanınmış şairlerin şiirleri üzerine konuşulan sohbette Maraş, Cahit Sıtkı Tarancı’nın bir şiirini çocuklarla paylaşırken, Başkan Tiryaki ise Cahit Zarifoğlu’ndan bir şiir okudu. Şiir dolu geçen sohbet, okunan şiirlerle duygu dolu bir atmosfere büründü

Kaynak: İHA