Destici: 'Biz hukuksuz olan her şeyin karşısındayız'

Mustafa Destici, Dışişleri Bakanlığı’ndaki dinlemelerle ilgili bu süreçten yasaklarla değil şeffaflıkla çıkılabileceğini söyledi.

Destici: 'Biz hukuksuz olan her şeyin karşısındayız'
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Dışişleri Bakanlığı’ndaki dinlemelerle ilgili bu süreçten yasaklarla değil şeffaflıkla çıkılabileceğini söyledi.

Konya'da partisinin il başkanlığı tarafından Hükümet Meydanı’nda düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap eden BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, internette yayınlanan Dışişleri Bakanlığı'ndaki Suriye görüşmesiyle ilgili ses kaydı hakkında konuştu. Devletin zirvesindeki isimlerin dinlenmesini suç olarak değerlendiren Destici, “Ses kayıtları, tapeler yayınlanıyor. Biz hukuksuz olan her şeyin karşısındayız. Yasadışı olan her şeyin karşısındayız. Birileri yasadışı şekilde hukuksuz şekilde devletin gizli toplantılarını dinlerse, bunların hukuk karşısında hesap vermesi gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.

Yasaklamalar yoluyla bu süreçlerden çıkılamayacağını belirten Destici, “Bu süreçlerden birlik ve beraberlik ile çıkılabilir. Bu süreçlerden şeffaflıkla çıkılabilir. Bu süreçlerden daha demokratikleştirilerek çıkılabilir ve bu süreçlerden hukukun önünü açarak çıkabiliriz. Ama bunların dışında aksi şeyler yapılıyor. Yani birlik ve beraberlik yerine ayrıştırma, çatıştırma dili kullanılıyor. Şeffaflık yerine maalesef bir takım şeylerin üzeri süratle örtülmeye çalışılıyor. Bununla yetinilmiyor. İnternete bile yasak konuyor. Twitter kapatılıyor, Youtube kapatılıyor. Halbuki biz bu süreçlerden ancak kapatılarak değil, şeffaflaşarak çıkabiliriz. Demokratikleşerek çıkabiliriz. Antidemokratik uygulamalarla çıkamayız. Bizim işimize gelmeyen birtakım kurumların üzerine giderek, onlara baskı uygulayarak, medya kesimlerine baskı uygulayarak, iş çevrelerine baskı uygulayarak ya da birtakım kesimlere baskı uygulayarak bu işin içinden çıkamayız” şeklinde konuştu.Öte yandan, Konya Alperen Ocakları mensupları, Muhsin Yazıcıoğlu'nun "Unutmadık, unutturmayacağız" yazılı fotoğrafının olduğu pankartlarla Alaaddin Bulvarı'ndan miting alanına kadar yürüyüş gerçekleştirdi.