Samsun'da 18 Bin 876 Dekar Mera Islah Edilecek

Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, 18 bin 876 dekar mera alanının ıslahının yapılması için gübre dağıtımı yaptı.

İl Müdürü Kadir Güven, yaptığı açıklamada, Havza'da 12 bin 831 dekar mera alanının ıslahının yapıldığını söyledi.

Mera ıslahı kapsamında 18 bin 876 dekar alanın daha ıslah çalışmasının sürdüğünü anlatan Güven, "Hayvancılığın en önemli sorunu kaliteli kaba yem açığıdır. Kaliteli kaba yemin en ucuz olarak temin edildiği yerler çayır, mera, yayla ve kışlaklardır. Mera, yaylak ve kışlakların bakım ve ıslahlarının yapılarak verimliliklerinin artırılması, Mera Kanununa göre belirlenen kurallara uygun şekilde kullandırılması, denetlenmesi, korunması ve yem bitkileri ekilişlerinin artırılarak kaliteli kaba yem açığının giderilmesi gerekmektedir" diye konuştu.

Samsun'da bulunan 170 bin dekar meranın otlatma kapasitelerinin yetersiz olduğunu belirten Güven, "Amacımız uygulanan mera ıslah ve amenajman projeleri ile mevcut meralarımızın otlatma kapasitelerinin artırılması, otlatmayı düzenleyici yapı ve tesislerin inşası ve otlatma planlarının yapılarak meralarımızdan en iyi şekilde faydalandırılması sağlanarak, hayvancılığımız desteklenmektedir" dedi.

Kaynak: AA