Çankırı Belediyesi'nden Eğitim Yatırımları

Çankırı Belediyesi eğitim yatırımlarına devam ediyor.

Çankırı Belediyesi'nden Eğitim Yatırımları

"Her Yıl Her Okula Bir Proje" sloganıyla faaliyetlerini sürdüren Çankırı Belediyesi Cumhuriyet Anadolu Lisesi'ne 8 adet bank verilirken, okul bahçesine bin m² asfalt döktü. Okula 2 adet basket potası yaptıran belediye, okulun mevcut spor salonunu da kondisyon ve spor aletleri ile yeniden dizayn etti.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, okullara yapılan bütün yatırımları gelece atılan bir temel olarak nitelendirirken, amaçlarının uygar bir toplum ve nitelikli bireyler yetiştirmek olduğunu söyledi.

Eğitime yaptıkları yatırımlar ile örnek bir anlayışı Çankırı'ya getirdiklerini ifade eden Dinç, " Yerel yönetimler çerçevesinde toplumun her kesimine hizmet götürmek bizlerin vazifesi. Bu kapsamda gençlerimizin eğitim ihtiyaçlarına cevap vermeyi görev edindik. Okullarımızın ihtiyaçlarını karşılayıp, eksikleri giderirsek gençlerden de bir şeyler bekleyebiliriz. Donanımı yetersiz bir eğitim yuvasında gençlerimiz ne kadar başarılı olabilir. Bizler gençlerimizin için elimizi taşın altına koyduk ve belediye bütçemizin büyük bir kısmını eğitime ayırdık. Biliyoruz ki çocuklarımız bizim bu yatırımlarımızı karşılıksız bırakmayacak. Üzerlerine düşen her sorumluluğu yerine getireceklerdir" diye konuştu.

Okul Müdürü Mustafa Turan, Başkan Dinç'e yaptığı çalışmalar ve eğitime katkılarından dolayı teşekkür ederken, okul öğrencileri de Başkan Dinç'e çiçek takdim eti.

Törenden sonra açılışları gerçekleştiren Dinç ile okul öğrencileri temsili bir röportaj yaptılar.
Kaynak: İHA