Tekirdağ'da 'Kum Ocağı' Açılmasına Tepki

Tekirdağ'ın Saray ilçesinde kurulması planlanan kum ocağına karşı yapılan eyleme destek veren İlçe Belediye Başkanı Nazmi Çoban, "Halkımız, çevresine ve doğasına karşı duyarlı, ormanlarımız bizim ciğerlerimiz. Doğa bize bizden önceki kuşakların bıraktığı bir emanettir'' dedi.

İlçedeki Güngörmez Mahallesi'nde şirket yetkililerinin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısı yapılacağını öğrenen mahalle sakinleri ve Belediye Gençlik Konseyi üyeleri, şirket yetkililerine tepki göstererek toplantı yapmalarını engelledi.
Mahallede toplanan bir grup, sloganlar atarak, tepki gösterince şirket yetkilileri toplantı yapamadan mahalleyi terketmek zorunda kaldı.
Mahalle muhtarlığından yapılan duyuruda, hiçkimsenin herhangi bir yere ve resmi evraklara imza atmaması, aksi takdirde toplantının yapılmış sayılacağı konusunda uyarılarda bulunuldu.
Eyleme destek vermek için toplantının yapılacağı alana gelen Çoban, bu tür tesislerin kanserojen madde yayarak insan sağlığını tehdit ettiğini savundu. Belediye olarak, çevreye ve doğaya karşı duyarlı olduklarını belirten Çoban, "Nasıl Termik santrallerine halkımız ve belediyemiz olarak dur demişsek, durdurduysak, kum ocaklarını da birleşe birleşe durduracağız. Halkımız, çevresine ve doğasına karşı duyarlı, ormanlarımız bizim ciğerlerimiz. Doğa bize bizden önceki kuşakların bıraktığı bir emanettir'' diye konuştu.

Gençlik Konseyi üyeleri tarafından kum ocağının açılmasını engellemek amacıyla imza kampanyası başlatıldığı belirtildi.

Kaynak: AA